Milijarder slučajno objavio na Twitteru broj svog mobitela

Radiosarajevo.ba
Milijarder slučajno objavio na Twitteru broj svog mobitela
“Imaš li sekundu da razgovaramo? Moj telefon je…”, napisao je Elon Musk na „Twiteru“ u poruci Johnu Carmacku, šefu tehnološkog odjeljenja kompanije za virtuelnu realnost Oculus, koji je u vlasništvu Facebooka.

Muskov tweet pokrenuo je spekulacije da 46-godišnji šef firmi Tesla i SpaceX pokušava dovesti Carmacka u svoje redove ili traži saradnju sa Oculusom, prenosi Bloomberg.

U ovom posljednjem slučaju, osim SpaceX-a i Tesle sa Oculusom bi mogle sarađivati i Muskove OpenAI, Neuralink i The Boring Company.


Glasnogovornica Facebooka rekla je da Carmack ne planira napustiti kompaniju.

Facebook je kupio Oculus 2014. za dvije milijarde dolara. Carmackova uloga u razvoju nekih tehnologija Oculusa dovela je do pravnog spora sa njegovom bivšom firmom, ZeniMax Media.

Prije nego što se počeo baviti virtuelnom stvarnošću, Carmack je izgradio kompaniju koja je pokušala da napravi letjelicu za suborbitalni svemirski turizam. Potrošio je milione dolara na nju, da bi je 2013. konačno zatvorio.

Zadržao je interes za ovaj sektor i poznato je da je i ranije kontaktirao sa Muskom na „Twiteru“.

Musk je u januaru 2015. Twittovao Carmacku fotografije platforme za slijetanje dronova SpaceX-a i rekao da želi dovesti programera nazad u vode avio i svemirske tehnologije.

Kad su novinari okrenuli Muskov broj koji je objavio na Twitteru za Carmacka, umjesto da zvoni uključila se glasovna pošta i pustila poruku iz „God of War“, jednu od dvije tajne koje se mogu pronaći zvanjem brojeva skrivenih u ovoj video igrici.

„Bogova mi uspjeli ste. Nekako ste pronašli put do mene. Sve čestitke i poštovanje“, kaže se u poruci koju je snimio kreator igrice David Jeff.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak