Dolazi nam retrogradni Saturn: Evo šta će donijeti svim znakovima Zodijaka

0
Radiosarajevo.ba
Dolazi nam retrogradni Saturn: Evo šta će donijeti svim znakovima Zodijaka

Retrogradni Saturn od 29. juna do 15. novembra može vratiti prošlost u naš život, donijeti raskide, bure.

Terapija za dušu, ponekad bolna, ali veoma efikasna, počinje za sve nas 29. juna – Saturn prelazi u retrogradnu fazu u znaku Riba, što simbolizuje naše duboke, ne uvijek svjesne emocije.

U astrologiji, ovo sazviježđe je odgovorno za fantazije, nesvjesno i vezu sa Bogom, a kada se Saturn kreće kroz njega, primorava nas da prilagodimo fokus i trezvenije sagledamo sve što nas "dirne". Preokret svake planete je, prije svega, ponavljanje lekcija i situacija koje smo "proletjeli" i odlučili da izgubimo iz vida.

Zbogom, dobri čovječe: Sarajevski medicinari tužnom kolonom odali počast Aldinu Subašiću

Ovoga puta tranzit Saturna će se odvijati od 29. juna do 15. novembra. To znači da smo od 19. marta do 8. juna bili suočeni sa proživljavanjem onih emocija koje su nas možda mučile – sjetite se šta vas je posebno dirnulo u proljeće. Vjerovatno ste prebrzo "proživjeli" te situacije i niste razmišljali o svojim osjećanjima onoliko duboko koliko Saturn zahtjeva.

Činjenica je da ova planeta vlada jasnoćom i ravnotežom, te zato njegova retrogradna faza može pomoći da se otkriju neka emocionalna pitanja vezana za duhovni rast.

Na primjer, ako niste zadovoljni nečim u vezi, onda ćete morati da se suočite sa potrebom za dubokim razgovorima sa svojim partnerom. Ako ste u romansi ljubavnog trougla, onda stepen vaših briga može biti zaista još gori zbog svjesti o vašoj usamljenosti.

Šta učiniti povodom toga? Prihvatite nepovratnost promjena koje morate da pokrenete. Saturn u Ribama je odmak od praznog, tako da će mnogi ljudi tokom retrogradnog perioda donositi odluke o raskidu ili prekidu veza.

Ribe su znak duhovnosti, a Saturn je planeta karmičkih lekcija. Njegova retrogradna faza će od nas zahtijevati duhovnu svijest, kada će vaša vjera i skrivene fantazije izaći na površinu. U Tarotu, Saturn u Ribama je Osmica pehara. Citat sa ove kartice: "Odlazim odavdje jer me ovo mjesto ili veza više ne ispunjavaju. Verujem da ću pronaći nešto što me čini emotivno sretnim. Vjerujem svojim osjećanjima, oni me vode naprijed".

Retrogradni Saturn u Ribama i pomračenje 18. septembra
 
Ako će nas ljetnji period retrogradnog Saturna vratiti porodičnim kontaktima i više se fokusirati na porodične stvari i pitanja nekretnina, onda nas na jesen očekuje prava emotivna oluja.

Činjenica je da će 18. septembra prvi put poslije 9 godina biti Pomračenje u Ribama u kome će učestvovati Saturn.

Kada retrogradna planeta učestvuje u pomračenju, čini se da potpuno vodi čovjeka u prošlost i omogućava mu da vidi ono što nije želio da primijeti. Neke lične emocionalne neprijatnosti, bol, patnja i osjećaj usamljenosti će izaći na površinu, ali tu je i snažna terapija. To je slučaj kada Saturn može u život svake osobe donijeti značajnog prijatelja, psihologa, učitelja ili daljeg rođaka, dijalozi koji će postati "hrana" za dušu, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak