Najprofinjenije iće i piće za nobelovce: Evo šta je bilo na meniju
Na sinoćnjem banketu upriličnenom povodom ceremonije dodjele Nobelovih nagrada, među kojima je i ona za književnost koju je dobio kontroverzni austrijski književnik i negator genocida, Peter Handke služili su se najprofinjenija jela i pića.
Vidljivo je to iz jelovnika koje su organizaori objavili na službenoj internetskoj stanici.
Između ostalog, nobelovci i brojne druge zvanice počastile su se patkom punjenom crnim listićima i timijanovim limunom, krompirom s karameliziranim bijelim lukom. Jeo se i savojski kupus s dimljenim shiitake gljivama, pečenim lukom i smrekovim uljem.
Zasladili su musom od malina, a pila su profinjena vina, poput Taittinger Folies de la Marquetterie, Lunadoro Vino Nobile di Montepulciano DOCG Pagliareto 2015 te Weingut Jurtschitsch 2017 Eiswein Grüner Veltliner.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.