Xbox uveliko radi na konzoli nove generacije, evo kada bi trebala izaći

0
Radiosarajevo.ba
Xbox uveliko radi na konzoli nove generacije, evo kada bi trebala izaći

E-mail, koji je dobio Windows Central, a Microsoft potvrdio da je originalan, otkrio je da kompanija kreće "punom brzinom" ka njihovoj konzoli sljedeće generacije, a bit će formiran i tim za očuvanje igara u Xboxu.

"Idemo punom brzinom naprijed ka našem hardveru sljedeće generacije, i fokusiramo se na ostvarivanje najvećeg tehnološkog skoka u ovoj generaciji", izjavila je Bond, ponavljajući komentare iz februara kada smo dobili zvaničnu objavu o planovima za sljedeću konzolu.

Nismo dobili dodatne informacije u vezi sa samim hardverom, niti kada bi fanovi mogli da ga kupe, ali dokumenti koji su procurjeli prošle godine sugerišu da Microsoft planira da izbaci novi Xbox 2028. godine.

Kino Meeting Point: Publika uživala u filmu 'Dobro sam', prisustvovao i ambasador Marco Di Ruzza

Pored toga što gleda u budućnost, Xbox je izgleda posvećen prošlosti i sadašnjosti.

"Formirali smo novi tim posvećen očuvanju igara, važan za sve nas u Xbox-u i samoj industriji", izjavila je Bond u mailu.

"Gradimo na našoj snažnoj historiji pružanja kompatibilnosti unazad našim igračima, i ostajemo posvećeni predstavljanju nejerovatne biblioteke Xbox igara za buduće generacije igrača u kojima će uživati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak