Veliki naslov Metro dobija svoj nastavak: Pogledajte trailer

0
Radiosarajevo.ba
Veliki naslov Metro dobija svoj nastavak: Pogledajte trailer

Ove jeseni trebali bismo se vratiti u postapokaliptični svijet Metroa kroz VR videoigru Metro: Awakening. Datum izlaska još nemamo, ali imamo nekolicinu novih detalja vezanih za gameplay te specifične VR opcije.

Developeri su potvrdili kako prva VR videoigra u Metro serijala neće biti pucačina u kojoj se isplati biti rastrošan. Skupljanje municije bit će obavezna mehanika u gameplayu, do te mjere da developeri poručuju kako vam je bolje da dobro ciljate u slučaju da ne želite naokolo tražiti metke.

Ozbiljni su i po pitanju vođenja računa o municiji, tako da neće biti indikatora za količinu municije nego ćete morati izvući okvir i "ručno" prebrojati koliko metaka imate.

Objavljen trailer horora kojeg je Hollywood odbio zbog uznemirujućih scena

Kako je ovo VR videoigra, za nju će biti pripremljena dva načina izvedbeComfort i Immersion. Comfort će uključivati klasičnu "teleportaciju", korak po korak. U Immersion načinu igranja kretanje će biti kontinuirano uz rotaciju pod određenim uglom, a pripremite se na to da će vas neko baciti iz voza – što u VR-u obično nije ugodan osjećaj, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak