TikTok testira mogućnost gledanja horizontalnih videa preko cijelog ekrana

0
Radiosarajevo.ba
TikTok testira mogućnost gledanja horizontalnih videa preko cijelog ekrana

TikTok je jedna od najpoznatijih društvenih platformi na globalnom nivou. Ove godine je društvena mreža produljila trajanje videa s tri na deset minuta, a sad testira mogućnost pregledavanja horizontalnih videa preko cijelog ekrana.

Iako je postao popularan po formatu kratkih vertikalnih videa, TikTok prati trendove u svijetu društvenih mreža i digitalnih platformi te želi nadograđivati svoje sadržaje i opcije.

Zatvorena grupa korisnika testira mogućnost aktiviranja pregledavanja videa u horizontalnom formatu (horizontal full screen mode). Mediji ističu da je ‘prebacivanje’ videa u horizontalni pregled jednostavno i lako, a kreatori sadržaja bi nakon uvođenja mogli snimati uratke namijenjene baš za ovakav format, prenosi Nacional.

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Jordan zabranio TikTok usred protesta zbog cijena goriva

Popularnost TikTok-a je i dalje izražena kod mladih diljem svijeta, ne zna se hoće li i kad će nova nadogradnja biti uvedena, no svakako je dobro eksperimentirati i tražiti nove opcije za korisnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak