Šta se najviše skidalo u posljednjem desetljeću: Koje su nam najdraže aplikacije

Radiosarajevo.ba
Šta se najviše skidalo u posljednjem desetljeću: Koje su nam najdraže aplikacije

Ako će drugo desetljeće 21. stoljeća ostati po nečemu upamćeno, to je sigurno pojava pametnih telefona.

Sad je teško zamisliti život bez njih, ali prije samo deset godina u Americi su 62 miliona ljudi imala pametne telefone, dok je sada taj broj porastao na 265 miliona, piše Indy100. U Ujedinjenom Kraljevstvu samo je 17% populacije imalo pametni telefon prije deset godina, a sada ga ima 78% stanovnika ove zemlje.

Aplikacije su jedan od najrevolucionarnijih elemenata pametnih telefona, posebice one za društvene mreže.

Otkriven je popis aplikacija s najvećim brojem preuzimanja u prošlom desetljeću i nikoga ne iznenađuje to što se Facebook našao na prvom mjestu, a Facebookov Messenger na drugom.

Na trećem je mjestu WhatsApp, na četvrtom Instagram, a peto je zauzeo Snapchat. Za njima slijede Skype, TikTok, UC Browser, YouTube i Twitter.

Ova lista napravljena je kombiniranjem podataka s Google Playa i App Storea.

Kao što se može vidjeti, četiri aplikacije koje su najviše preuzimane u vlasništvu su Facebooka (Facebook, Facebookov Messenger, WhatsApp i Instagram), što znači da Mark Zuckerberg posjeduje veliki dio današnjeg virtualnog prostora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak