Spektakl pripreman u tajnosti: Banksy Versus Bristol Museum (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Spektakl pripreman u tajnosti: Banksy Versus Bristol Museum (VIDEO)


Provokativan, inspirativan, urbana legenda, rušilac ustaljenih normi... Banksy je jedan od najznačajnijih umjetničkih aktivista današnjice. Svi pričaju o njemu, niko ne zna ko je on.

Ovaj svjetski poznati umjetnik grafita, aktivista protiv rata, razaranja i kapitalizma, vratio se u rodni Bristol kako bi u potpunoj tajnosti pripremio veliku izložbu u gradskom muzeju, štaviše, najveću izložbu u svojoj karijeri. Na dan otvorenja, vijest je odjeknula kao bomba.

Izložba će trajati od 13. juna do 31. avgusta, i već sada slovi za jedan od najznačajnijih kulturnih dagođaja u Evropi ovoga ljeta.

Ulaz na izložbu je besplatan, a organizatori očekuju stotine hiljada posjetilaca.

Direktorica muzeje u Bristolu za BBC govori kakvo je nesvakidašnje iskustvo bilo pripremati izložbu ovog umjetnika u potpunoj tajnosti.

Čak ni ona ne zna kako Banksy izgleda, mada je sigurna da se on nalazio među mnoštvom radnika koji su u danima prije otvaranja, navodno radi snimanja filma, zauzeli muzejske prostore, kako bi postavljali eksponate. Direktorica kaže kako je zvanično svo vrijeme komunicirala sa njegovim agentom, te da je oduševljena svim što se desilo.

Pogledajte BBC-jevu reportažu:







Pogledajte trejler koji najavljuje ovu izložbu:

http://www.youtube.com/watch?v=lRai9x8aD3A

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak