Hogwarts Legacy: Ova igra nije službeno ni izašla, a već je igra pola miliona igrača

0
Radiosarajevo.ba
Hogwarts Legacy: Ova igra nije službeno ni izašla, a već je igra pola miliona igrača

Iako službeno izlazi tek u subotu, Hogwarts Legacy je već postao jedna od najigranijih igara na Steamu.

Hogwarts Legacy je akcijski RPG smješten u svijet čarobnjaka Harryja Pottera u kojem ćemo istraživati poznate i nepoznate lokacije, te susretati brojna prepoznatljiva lica dok grabimo prema vrhu tabele u čarobnjaštvu. Dakako, mračne sile će nas pokušati osujetiti, no kako smo obdareni drevnom magijom kao ključnom pomoći, nećemo se dati tako lako.

Iako Hogwarts Legacy oficijelno izlazi u subotu, Deluxe izdanje je kupcima donijelo mogućnost igranja već od 7. februara. Bilo je za očekivati da će određeni broj igrača naručiti upravo ovo izdanje kako bi bili ispred ostalih.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Ipak, prema novim statistikama Steama, ispada da je takvih igrača mnogo više no što su se vjerojatno i sami autori nadali s obzirom na to da je u četvrtak u igri zabilježeno nešto više od 489 hiljada igrača istovremeno. Time je Hogwarts Legacy skočio na treće mjesto igranosti na Steamu, odmah iza Counter-Strikea: Global Offensive i Dote 2, a ispred PUG-a, Apex Legendsa i ostalih igara koje pri vrhu obično gledamo.

Hogwarts Legacy je i na Twitchu postala najgledanija single-player igra koja je s 1,25 miliona gledalaca premašila čak i svojevremeno nevjerojatan uspjeh Elden Ringa koji ih je nakon izlaska okupio nešto više od 900 hiljada. Gledamo li i one koje se baziraju na multiplayeru, ispred njega su samo Valorant kao najgledaniji i Lost Ark na drugom mjestu. Sve ostale je Hogwarts Legacy doslovce pomeo, navodi Bug.hr.

Deluxe izdanje se u pravilu slabije prodaje od standardnog, te od subote valja računati i na Epic Games Store, kao i na konzole na kojima svakako postoji masa igrača koji ga jedva čekaju. Sve sugeriše da će ova igra biti pun pogodak za Avalanche Software i Warner Bros. Games.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak