Novi problemi za Elona Muska: Veliki broj bivših i sadašnjih uposlenika Twittera podiglo tužbu

1
Radiosarajevo.ba
Novi problemi za Elona Muska: Veliki broj bivših i sadašnjih uposlenika Twittera podiglo tužbu

Kolektivnu tužbu u svoje i ime niza sadašnjih i bivših uposlenika Twittera podnio je nekadašnji direktor u kompaniji Mark Schobinger.

U zajedničkoj tužbi navodi se da zaposlenicima, uprkos obećanjima, nije isplaćen dio njihovih bonusa za 2022.

U sudskim dokumentima je navedeno da su zaposlenicima direktori obećali 50 posto bonusa za 2022., a među kojima je Ned Segal, bivši glavni financijski direktor kompanije.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Schobinger, koji je prije bio Twitterov viši direktor za kompenzacije, u tužbi tvrdi da su ta uvjeravanja dana prije i nakon što je Elon Musk kupio kompaniju u oktobru prošle godine.

Međutim u prvom kvartalu 2023., kada su bonusi trebali biti podijeljeni, Twitter ih je odbio isplatiti zaposlenicima koji su ostali u kompaniji, navodi se u tužbi. Schobinger, koji je napustio Twitter, rekao je da je odbio pozive regruta i kompaniji u vezi s drugim mogućnostima rada upravo zbog obećanog bonusa.

Elon Musk ponovo najbogatiji na svijetu: Evo koga je prestigao za pet milijardi dolara

U izjavi koju je za AP podijelila advokatica tužitelja Shannon Liss-Riordan rekla je da bonusi koje Twitter duguje zaposlenicima iznose desetke miliona dolara.

Predstavnici Twittera nisu odgovorili na upite medija, a advokati koji zastupaju kompaniju također su odbili odgovoriti na poslane upite, prenosi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak