Najnovija opcija na Twitteru: Tweetovi koje nikada nećete pročitati

0
Radiosarajevo.ba
Najnovija opcija na Twitteru: Tweetovi koje nikada nećete pročitati

U utorak će neki korisnici na Twitteru prvi put vidjeti najnoviju opciju ove društvene mreže: tweetovi sa više od 25.000 znakova.

Kako RollingStone navodi, jedan poduži viralni tweet napisala je blogerka i programerka iz Hong Konga, Jane Manchun Wong, koja je podijelila objavu s mnogo tačaka samo da pokaže svijetu koliko tweetovi mogli biti dugi: "Ovaj tweet ima 26.927 znakova", napisala je.

Korisnici su izrazili svoje nezadovoljstvo ažuriranjem, odgovarajući Wong: "Ne, hvala", i pozivali se na viralni meme koj iglasi: "Ne čitam sve to, drago mi je zbog tebe, ili mi je žao što se dogodilo" ("I ain't reading all that. I'm happy for you though. Or sorry that happened").

Sjećanje: Prošle su 44 godine od smrti Josipa Broza Tita

Elon Musk: Pokušat ćemo lansirati divovski raketni sistem Starship u martu

Wong se nadovezala na svoj prethodni tweet tako što je u jedan tweet smjestila doslovno sve emojije dostupne na Apple uređajima.

Još jedan nalog pod nazivom "Testanonytwit" je naizgled testirao novu opciju, tweetovao je liste i paragrafe na društvenoj mreži još od 19. januara. Na desktopu, tweetovi pokazuju opciju "Prikaži više" za ograničavanje broja znakova na ekranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak