Martin Scorsese snima film o Franku Sinatri

Radiosarajevo.ba
Martin Scorsese snima film o Franku Sinatri

Američki redatelj Martin Scorsese snimit će film o životu i djelu legendarnog pjevača i glumca Franka Sinatre, piše u srijedu specijalizirani časopis Variety.

Filmski studiji Universal Picturers i Mandalay Pictures producirat će film Sinatra, temeljen na scenariju Phila Aldena Robinsona. Za ostvarenje projekta trebalo je nekoliko godina kako bi se dobila prava na priču i glazbu koja posjeduje tvrtka Frank Sinatra Enterprises. Nije procurila nijedna informacija o glumcu koji će utjeloviti Sinatru.

Televizijska adaptacije života Franka Sinatre snimljena je 1992. godine, a ovo je prvi film koji će se snimiti za veliki ekran. Ikona američke industrije zabave 20. stoljeća, pjevač plavih očiju osvojio je 11 Grammyja i dobio Oscara za najbolju sporednu ulogu 1954. u filmu Freda Zinnemanna Odavde do vječnosti.

Američka pošta izdala je 2008. godine marku s njegovim likom, deset godina nakon njegove smrti 1998., u 82. godini.

Martin Scorsese tijekom svoje karijere snimio je brojne uspješnice poput Taksista, Razjarenog bika i Bandi New Yorka, dok je Oscara za režiju dobio za film Departed.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak