Iran će možda zabraniti društvene mreže, evo zašto

Anadolija
Iran će možda zabraniti društvene mreže, evo zašto
Glavni iranski tužilac Muhammed Jafer Muntazeri poručio je kako internet ima svoje prednosti, ali da se može pretvoriti u pakao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako javlja iranska novinska agencija IRNA, Muntazeri je na jednom skupu u Teheranu govorio o mogućim zabranama kada su u pitanju internet i društvene mreže.

"Koliko god internet imao svojih prednosti, on se može pretvoriti u pakao", rekao je Muntazeri.

Osvrnuo se i na kritike na račun države u vezi sa ograničavanje korištenja interneta.

"Govore nam 'ne zatvarajte tu aplikaciju, ne oduzimajte narodu slobodu'. A kakva je to sloboda?", upitao je Muntazeri, te dodao kako "Zapad na sve načine ulazi u kulturološki rat protiv muslimanskih društava".

Ukazao je na Kinu kao zemlju primjer kada su u pitanju internet i društvene mreže.

"Kina, koja ima vrlo mali procenat muslimanskog stanovništva, ne dopušta ulazak Zapadnoj kulturi u svoju zemlju. A zašto to mi ne bi uradili?", poručio je Muntazeri.

Hasan Rouhani je dolaskom na funkciju predsjednika države 2013. godine najavio slobodniji pristup medijima i internet za stanovnika Irana. No, njegove riječi tada su naišle na oštre kritike od strane konzervativnih opozicija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak