iOS 18 uvodi brojne novitete koji će se svidjeti korisnicima: O ovome je riječ

0
Radiosarajevo.ba
iOS 18 uvodi brojne novitete koji će se svidjeti korisnicima: O ovome je riječ

Prve AI značajke raditi će isključivo na uređaju, dok će nadolazeće koristiti i "oblak".

Apple iPhone SE 4 – Notch, OLED zaslon, Face ID – kada stiže? Prvi val novih funkcija umjetne inteligencije koje planira implementirati Apple u iOS 18 neće se oslanjati na poslužitelje u oblaku, otkriva Mark Gurman iz Bloomberga.

iOS 18 implementira Google Gemini: Ovo važno otkriće iz Gurmanovog biltena Power On sugeriše da će početne AI mogućnosti biti u potpunosti integrirane u uređaje, bez potrebe za eksternim oblakom za obradu podataka.

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Gurman ističe da će, uprkos tome, Apple vjerovatno nastaviti pružati neke AI funkcije temeljene na oblaku putem partnera poput Googleovog Geminija ili drugih sličnih pružatelja.

iOS 18 i personalizacija početnog ekrana: Navodno su vođeni razgovori s kompanijama kao što su Google, OpenAI i kineski Baidu o potencijalnim partnerstvima za generativnu umjetnu inteligenciju.

Neobični trikovi za korištenje kalkulatora na iPhoneu: Jeste li znali za ove korisne funkcije?

Iako se ne očekuje da će iOS 18 sadržavati Appleov vlastiti chatbot sličan ChatGPT-u, nije jasno hoće li se Gemini ili neki drugi chatbot direktno integrisati u iOS 18.

Hoće li vaš iPhone primiti iOS 18 nadogradnju? Postoji mogućnost da će Apple razviti i implementirati neke vlastite generativne AI funkcije temeljene na oblaku, s obzirom na izvještaja analitičara opskrbnog lanca kao što su Ming-Chi Kuo i Jeff Pu koji sugerišu da kompanija aktivno kupuje AI poslužitelje.

Idući Apple Watch obavijestit će obližnje uređaje ako se utapate: Što se tiče konkretnih funkcija, iOS 18 se spominje kao platforma s novim generativnim AI alatima za razne aplikacije kao što su Spotlight, Siri, Safari, prečaci, Apple Music, Messages, Health, Numbers, Pages, Keynote i mnoge druge.

iPhone korisnici i scam poruke o resetovanju Apple ID-a: Prema Gurmanu, generativna umjetna inteligencija će poboljšati Siri kako bi mogla odgovoriti na složenija pitanja i omogućiti aplikaciji Messages automatsko dovršavanje rečenica.

Apple najavio WWDC 2024. za 10.-14.06.2024.

iPhone uvodi promjene: Poznato o čemu je riječ

Očekuje se da će Apple zavničo predstaviti iOS 18 i druge softverske nadogradnje na svojoj godišnjoj konferenciji za programere WWDC, koja je planirana od 10. do 14. juna.

Apple iCloud od 5GB sada je problem za tvrtku iz Cupertina: Ovo događanje će pružiti platformu za detaljnije predstavljanje novih funkcija, tehnoloških inovacija i strategija tvrtke Apple u području umjetne inteligencije i softverskih razvoja, javlja Preporucamo.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak