Bosanka Nataša Vojnović za posrnuli i-D

Radiosarajevo.ba
Bosanka Nataša Vojnović za posrnuli i-D



Jedna od najuspješnijih manekenki s prostora bivše Jugoslavije, Nataša Vojnović (iz agencije Union Models), pojavila se u fantastičnom editorijalu magazina i-D, u izdanju za maj ove godine. Fotografija je djelo Davida Hughesa, a styling potpisuju Dr Noki & NHS. U istom broju možemo uživati i u editorijalima s Chanel Iman i Annom Seleznevom. Dakle – cure iz samog svjetskog vrha, kojem 30-godišnja Nataša objektivno i pripada.

I magazin i-D je u financijskim problemima

I baš je jučer stigla vijest o tome kako Terry i Tricia Jones, prvi ljudi magazina i-D, zbog ekonomske krize i teške situacije u kojoj se nalaze tiskana izdanja općenito, namjeravaju usporiti ritam izlaženja ovog kultnog časopisa. i-D više nećemo čitati svakih 30 dana, već će izlaziti jednom u dva mjeseca, tj. 6 puta godišnje. i-D postoji od 1980. godine kada ga je, kao fanzin, bez nekih velikih ambicija, pokrenuo već spomenuti Terry Jones, nekadašnji umjetnički direktor Voguea.




Nataša Vojnović je vjerojatno najpoznatija manekenka sa južnoslavenskih prostora. Obično ju predstavljaju kao Srbijanku, iako je zapravo rođena u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. Iza Nataše je karijera iz snova; naslovnice svih značajnijih magazina, uključujući i nekoliko izdanja Voguea, reklamne kampanje pod zastavom Guccija, Armanija i Lagerfelda, revije vodećih dizajnera svijeta…

Njen put ka vrhu počeo je 1996., kada je pobijedila na srpsko-crnogorskom natjecanju za Elite Model Look. Na svjetskom je izboru tada završila na četvrtom mjestu, iza naše Nine Morić. Jednu od svojih prvih velikih kampanja uradila je s 19 godina za Soniju Rykiel (fotografisao ju je slavni Mario Testino). Nedugo zatim njene je kvalitete uočio i Karl Lagerfeld, angažiravši ju na promociji Chanelovih modnih dodataka. Na svom prvom velikom pojavljivanju na modnoj pisti Milan Fashion Weeka nosila je modele Valentina, Chanela i Louisa Vuittona, a u svojoj bogatoj karijeri je stajala pred objektivima divova modne fotografije, poput Nicka Knighta, Stevena Meisela i Patricka Demarcheliera.

Nataša danas živi u New Yorku. Prijateljica je s Raquel Zimmermann i Natalijom Vodianovom. Kada je kao 12-godišnja djevojčica bježala iz Bosne i Hercegovine vjerojatno nije mogla ni zamisliti kakva ju životna idila čeka.

cromoda.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak