Zlatko Pejaković o Aleksandri Prijović: 'U ovih 55 godina na sceni nisam vidio toliko novca'

4
Radiosarajevo.ba

Više od pola stoljeća prisutan je na estradi te je objavio 30 albuma, no fenomen kakav izaziva srpska pjevačica Aleksandra Prijović u cijeloj svojoj karijeri nije vidio.

"Aleksandra je iza sebe imala vrlo mnogo novca. Mi samo možemo sanjati taj novac, i ja sa svima njima. U ovih mojih 55 godina, koliko sam na sceni, nisam vidio toliko novca u jednom danu.", rekao je hrvatski pjevač Zlatko Pejaković.

"Čuo sam samo jednu pjesmu, ima dobre 'groovove', ima dobre pjesme u pismu, ali ovako, opet je to isto kao i sve ostalo. Imamo puno takvih, to je njihova pokora, da svako pjeva isto", dodao je. 

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Prošao je sito i rešeto u 55 godina karijere

Zlatko je nastupao na Hrvatskoj noći u Frankfurtu, gdje je stigao u petak, 15. decembra.

"Bio sam tri puta ovdje. Ja sam bio na onim počecima, pa je to bilo sasvim drukčije. I evo, stigli su do toga da ljudi dolaze sa svih strana svijeta", rekao je Pejaković za 24sata.

Ko je bolje prošao - Merlin ili Prijović? Poznato koliko je muzički čarobnjak zaradio u Zagrebu

Inače, prvi put je nastupio sa sedam godina u dvorištu svoje zgrade u Osijeku. Prošao je sito i rešeto u 55 godina karijere, no nikad nije posustao.

"Nastupao sam s temperaturom 40, imao bolove napada išijasa, iz vozila Hitne izlazio sam na pozornicu, niko nikad ništa od toga nije primijetio i znao. Uvijek sam na pozornici davao i dajem cijelog sebe jer je to mjesto mog najdražeg i najprirodnijeg postojanja", izjavio je nedavno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak