Zaručnica Jeff Bezosa otvoreno o svom djetinstvu: "Osjećala sam se jako glupom"

1
Radiosarajevo.ba

Lauren Sanchez, zaručnica šefa Amazona Jeffa Bezosa, gostovala je u "Good Morning America" i prisjetila se teških trenutaka koje je prolazila u školi i trenutka kad joj je profesorica pomogla riješiti svoj veliki problem.

Lauren je rekla kako se uvijek osjećala "glupom", a tek je kasnije saznala da ima disleksiju. Sanchez je upravo zbog toga napisala knjigu za djecu The Fly Who Flew to Space, a s njom želi pomoći svoj djeci koja se trenutno bore s onim s čim se ona borila kad je bila mlađa.

"Ova knjiga je za osmogodišnju mene koja se osjećala jako glupom", rekla je ona.

Nermin Nikšić: Znate li zašto premijeri SDA nisu dali ime nijednom tunelu i mostu?

"I jesam, sjedila sam iza u razredu, bila sam tiha. Jako sam htjela biti novinarka, to je sve što sam htjela biti, ali sam razmišljala o tome da ne znam pisati, bilo je užasno", ispričala je.

Potom se zaručnica poduzetnika rasplakala jer se prisjetila trenutka kad joj je profesorica pomogla da ostvari svoje snove. Ona ju je nagovorila da piše za školske novine.

Crni dan za drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu: U samo nekoliko sati izgubio osam milijardi

Rekla sam joj "Ne znam baš pisati. Profesorica je rekla 'Samo piši bez da misliš na pravopis i interpunkciju'", prisjetila se kroz suze. "Svaki put kad pričam o ovome sam emocionalna", istaknula je.

"Ne sjećam se o čemu sam pisala. Doslovno me pogledala nakon što sam joj predala članak i rekla: 'Nisi glupa, samo ne znaš spelovati'", rekla je bivša novinarka. Tada je profesorica poslala da se testira za disleksiju.

"To je bila profesorica na veleučilištu koja se zainteresirala za mene. Od lošeg učenika sam došla do Sveučilišta Južne Kalifornije i postala novinarka", ispričala je Lauren. Otkrila je i kako je njezinom sinu Evanu također dijagnosticiran poremećaj učenja koji mu stvara probleme kod čitanja i pisanja.

Asistentica otkrila: Najbogatiji čovjek na svijetu na intervjuu za posao postavlja samo dva pitanja

Sanchez je rekla i kako će dio prihoda od knjige donirati Međunarodnoj udruzi za disleksiju koja pomaže djeci rano dijagnosticirati poremećaj. "Tako da ne moraju prolaziti kroz ono što sam ja prošla, razmišljajući da nisu dovoljno pametna. Oni stvarno mogu pomoći toj djeci koja se bore s disleksijom, pomoći im kod dijagnoze", dodala je.

Lauren je ranije rekla da je uvijek mislila kako neće moći postati novinarka zbog disleksije. Zbog toga je odlučila postati stjuardesa. Nakon srednje škole se preselila u Los Angeles i prijavila se za posao. Međutim, nije dobila posao jer je tad, kako je rekla, imala višak kilograma. Zbog toga se odlučila vratiti u školu te se upisala na veleučilište El Camino. Tokom svog boravka tamo je otkrila da ima disleksiju. Nešto kasnije se upisala na Sveučilište Južne Kalifornije te je tamo provela dvije godine. Uz fakultet je radila kao asistentica u KCOP-TV-u. Nakon dvije godine je napustila školu kako bi mogla postati reporterka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak