Poznati glumac pojavio se na sudu u Londonu: Kevin Spacey optužen je za seksualno zlostavljanje

0
Radisarajevo.ba
Poznati glumac pojavio se na sudu u Londonu: Kevin Spacey optužen je za seksualno zlostavljanje

Oscarom nagrađivani glumac Kevin Spacey pojavio se na sudu u Londonu na početku svog četverosedmičnog suđenja koje uključuje desetak optužbi za seksualno zlostavljanje.

Spacey (63) poriče optužbe protiv četvorice muškaraca koji su se navodno dogodili između 2001. i 2013. godine. Optužbe protiv Spaceyja uključuju opetovane incidente nepristojnog ponašanja i seksualnog zlostavljanja te ozbiljnije kazneno djelo navođenja osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka, za što je predviđena maksimalna kazna doživotni zatvor.

Noseći tamnoplavo odijelo s ružičastom kravatom, Spacey je pozorno promatrao porotu u sudnici u londonskom Southwarku koja je prisegnula.

Prvoj dami Sirije dijagnostikovana leukemija nakon što se izliječila od raka dojke

"Optuženom će biti drago što mnogi od vas znaju njegovo ime ili su gledali njegove filmove", rekao je sudac Mark Wall upozoravajući porotnike da sude u slučaju na temelju dokaza i da ne budu podložni vanjskim uticajima. Ovo je slučaj koji je privukao i nastavit će privlačiti mnogo medijske pozornosti", rekao je Wall.

Spacey, koji je osvojio Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu u filmu Vrtlog života (1999.) i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Privedite osumnjičene (19995.) bio je od 2004. do 2015. umjetnički direktor londonskog kazališta Old Vic.

Počinje suđenje Kevinu Spaceyju za seksualne napade: "Želi dokazati svoju nevinost"

Britanski tužitelji su prvi put otkrili da je protiv njega podignuta optužnica u maju 2022., objavivši da je optužen za pet napada između marta 2005. i aprila 2013. – četiri u Londonu i jedan u Gloucestershireu u zapadnoj Engleskoj, pišu hrvatski mediji. 

[related]https://youtu.be/4Q6Gm3zk7Sw[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak