Stjuardesa ispričala svoju priču: Uhvatio me za "međunožje" pred svima

0
Radiosarajevo.ba

Poduzetnik i milijarder Mohamed Al Fayed nedavno je optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje, a svoje je iskustvo podijelilo više od 20 žena. Sada je svoju priču podijelila i stjuardesa Jerri MacDonald, koja je radila za Al Fayeda, a koju je preminuli poduzetnik seksualno zlostavljao tijekom leta, prenosi Daily Mail.

Jerri je rekla kako se uvijek bojala letjeti s Mohamedom jer ga je bilo nemoguće izbjeći, a drugi joj nisu pomagali, nego su sve ignorisali. Kako je ispričala, na letu iz Londona u Pariz 2007. godine ju je Al Fayed zlostavljao nakon što je komentirao njenu uniformu.

"Taj put sam hodala do kabine kad me uhvatio za "međunožje" te počeo vikati: "Tvoje je odijelo preusko. Mogu ti vidjeti međunožje. To je bio manji avion tako da su svi mogli vidjeti sve, imala sam osjećaj da su zaštitari samo okrenuli glave. Kad ste u avionu, on bi vas pozvao i pokušao razgovarati s vama, onda bi rekao da kad sletite da želi da dođete s njim, da ima posla za vas. Tada vas odvedu dalje od ekipe i u njegovim ste rukama.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

U avionu su bila ta rotirajuća vrata s djevojkama, piloti su očito znali što se događalo. To su bili muškarci u 50-im i 60-im godinama, mogli su imati kćeri mojih godina, ali nisu osjećali dužnost da se brinu. Zaštitari su bili zastrašujući, osjećali ste se kao da su u vlastitom timu i kao da su znali što se događa, ali nikada nisu pogledali niti priznali da se nešto događalo", ispričala je ona.

Kratko nakon incidenta je ispričala situaciju svojoj kolegici koja joj je rekla da je to dio posla.

Milijarder imao jezivu šifru za silovanje u trgovini: 'Sad je 16 sati, vrijeme je za kolač i čaj'

Jerri se kod Fayeda zaposlila nakon što je napustila svoje rodno mjesto Cheshire. Tada je počela raditi za Mohamedov Fayair te joj se plata povećala dvostruko. Međutim, dobila je otkaz pet mjeseci kasnije jer je svog šefa neprestano morala odbijati. Ispričala je neprimjereno ponašanje počelo još na razgovoru za posao gdje je dobila savjet da ostane slobodna jer "šef to voli".

Tokom drugog razgovora, na kojem je bio prisutan Fayed, Jerri kaže kako je morala stajati ispred njega i okrenuti se za 360 stepeni. Zaposlio ju je odmah, a uskoro je išla i na svoj prvi let za Pariz. Nakon leta je bila odvojena od ostatka osoblja te joj je bilo naređeno da s Fayedovim autom dođe do hotela Ritz, čiji je on bio vlasnik.

"Prvi put kad sam letjela su drugi članovi osoblja otišli u hotel, a meni su rekli da idem sa šefom. Odvezli su me u Ritz dok je on radio, ali nije bilo posla za mene, ja sam bila tamo samo kao plijen, kad on to bude htio. Sjećam se da sam razmišljala o tome zašto sam tamo kad je tajnica primila poziv i rekla da me gospodin Al Fayed želi vidjeti. Samo će pokušati poljubiti te, dodirnuti, zagrliti i morat ćete prespavati kod njega u Villi Windsor.

Preminuo Mohamed Al-Fayed: Sin mu je prije 26 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći s Dianom

Nije me silovao, ali me dodirivao. Imao je taj uzorak ponašanja gdje bi nas grlio ili ljubio u obraz i mislile smo da je to malo čudno, ali sljedeći put bi to bio duži zagrljaj. Sjećam se da sam sjedila u jednom od ureda. Došao je iza mene i posegnuo u moju bluzu. Zgrabila sam ga za zapešće i čvrsto mu izvadila ruku, to nije bilo nešto s čim sam se slagala, tako da sam ga odgurnula i pokušala se našaliti s njim pa sam rekla da imam dečka. Mislila sam da će se naljutiti i bojala sam se za svoj posao ako mu kažem ne. Tu večer je pokušao ući u moju sobu i zvao me na telefon, uvijek sam imala osjećaj da me promatra", rekla je MacDonald.

Fayed je kratko nakon ponovno pokušao, ali ga je Jerri opet odbila. Tada se on razbjesnio i istjerao ju iz hotela. Sedmicu dana kasnije je primila poziv da je dobila otkaz. "Nazvao me sam i rekao da dođem u njegov ured kako bi nešto radila, kad sam stigla su me zaštitari odmah odveli u njegov stan na zadnjem spratu. Ponudio me šampanjcem i jagodama, a minutu kasnije je stavio svoju ruku oko mene i poljubio me.

Odgurnula sam mu rame i tada se naljutio. Inače se predstavlja kao vesela osoba, ali se jako naljutio kad je shvatio da neću napraviti ono što želi te je počeo psovati: "Je*ena gluma, curo, nećeš postići ništa, trebala si uzeti ono što ti nudim. Ne želim da radiš za mene". Izbacio me oko 23 sata i bila sam ostavljena na ulici. Tada sam znala da moram otići. Nekoliko dana kasnije sam otišla nazad u Cheshire kako bi vidjela svoje roditelje i operativni direktor me nazvao i rekao da se moram vratiti u Essex. Rekao je da šef neće biti sretan, ugovor je prekinut", kaže ona.

Jerri je nakon otkaza 15 godina radila kao stjuardesa u privatnim aviokompanijama i kaže kako nikada nije imala slično iskustvo.

Nedavno je pet žena reklo da ih je Mohamed silovao, a još barem 15 njih je reklo da ih je seksualno zlostavljao u svojim uredima u Londonu, hotelu Ritz i njegovoj vili Windsor u Parizu. Mohamed, koji je poznat i kao otac Dodija Al Fayeda, partnera princeze Dijane, preminuo je prošle godine, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak