Slavni glumac nestao tokom planinarenja - u toku velika potraga

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac nestao tokom planinarenja - u toku velika potraga

Slavni britanski glumac Julian Sands prijavljen je kao nestao nakon planinarenja u planinama San Gabriela u petak, potvrdio je šerifov odjel okruga San Bernardino.

Ovaj 65-godišnji glumac, poznat po ulogama u filmovima A Room with a View, The Killing Fields i Naked Lunch, živi u sjevernom Hollywoodu.

Spasilačke ekipe su tražile Sandsa na području Baldy Bowl na planini Baldy, popularnom području za planinare i skijaše, otkako je u petak navečer u 19 sati prijavljen njegov nestanak, rekao je glasnogovornik šerifovog odjela Nathan Campos

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

"Oštro zimsko vrijeme diljem Kalifornije ometalo je potragu oko Mt Baldyja: spasilačke ekipe na terenu povučene su s planine u subotu navečer radi njihove sigurnosti, a potraga se nastavlja dronom te helikopterom - kada vrijeme dopusti", Campos je rekao.

U tom području postoji veliki rizik od lavina, a vlasti preporučuju da se javnost drži podalje od tog područja.

"Izuzetno je opasno", poručio je Campos. 

Vlasti također traže još jednog nestalog planinara, Boba Gregoryja iz Hawthornea u Kaliforniji, koji je prijavljen kao nestao u ponedjeljak u planinama San Gabriela.

Sands, koji je odrastao u Yorkshireu, ima eklektičnu, decenijama dugu karijeru u filmskoj industriji, pojavljujući se u desecima filmskih i TV uloga, a godinama je živio na području Los Angelesa sa svojom suprugom, spisateljicom Evgenijom Citkowitz. Ima troje djece.

U intervjuu za Guardian iz 2018, Sands je govorio o svojoj ljubavi prema planinarenju. U drugom intervjuu iz 2020. opisao je sebe kao najsretnijeg "u blizini planinskog vrha u veličanstveno hladno jutro".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak