Glumica otkrila traumatično iskustvo sa Bradom Pittom: Bilo je odvratno

Radiosarajevo.ba
Glumica otkrila traumatično iskustvo sa Bradom Pittom: Bilo je odvratno
Kirsten Dunst pred kamerama se prvi put doslovno pojavila u pelenama, a život u holivudskoj tvornici snova od malih nogu uzeo je danak pa je već kao mlada djevojka doživjela prvi živčani slom, samo jedan u nizu.

Američka glumica, manekenka i pjevačica medijima je podjednako zanimljiva zbog svojih profesionalnih uspjeha i prilično burnog privatnog života, a trenutačno je možemo premijerno gledati u drugoj sezoni višestruko nagrađivane i hvaljene serije “Fargo”.

Iako su joj samo 34 godine, Kirsten Dunst je prava holivudska veteranka s vrlo impresivnom glumačkom karijerom. Rođena je u Point Pleasantu u državi New Jersey. Otac Klaus radio je u službi za zdravstvene usluge, a majka Inez je bila umjetnica i vlasnica galerije. Budući da joj je otac Nijemac, a majka vuče njemačko-švedske korijene, glumica je 2011. uzela i njemačko državljanstvo. Živjela je u Brick Townshipu u New Jerseyju do jedanaeste godine, gdje je pohađala privatnu školu Ranney. Manekensku karijeru počela je već s tri godine, glumeći u TV-reklamama, a imala je i ugovore s najpoznatijim svjetskim modnim agencijama kao što su Ford Models i Elite Model Management tako da je do 12. godine odradila više od sto reklama.

Već sa šest godina imala je prvi filmski nastup u sporednoj ulozi u “Oedipus Wrecks”, kratkom filmu Woodyja Allena, koji je dio omnibusa “Njujorške priče”. Ubrzo nakon toga dobila je malu ulogu u filmu “Vatromet taštine”, a tri godine poslije i u jednoj epizodi “Zvjezdanih staza: Nova generacija”.

Nakon što su joj se roditelji razveli, s majkom i mlađim bratom Christianom seli se u Los Angeles, gdje je pohađala školu Laurel Hall u Sjevernom Hollywoodu. Poslije toga upisuje privatnu katoličku srednju školu Notre Dame u koju je išla s kolegicom Rachel Bilson, nakon čijeg se završetka još više posvećuje glumi. Ključni trenutak njezine karijere bio je film “Intervju s vampirom” u kojem je odigrala i svoju prvu scenu filmskog poljupca, i to s Bradom Pittom, koji je od nje stariji 18 godina. Kasnije je otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

"Bilo mi je baš odvratno. Mislim, imala sam 10 godina i on je imao suha usta. Prvi put sam se ozbiljno poljubila s pravim dečkom tek pet godina kasnije", iskreno je priznala, piše Jutarnji.

Ova rola joj je donijela pregršt nagrada kao što su MTV Award, Saturn i prvu nominaciju za Zlatni globus te širom otvorila holivudska vrata. Nakon toga su joj ponudili ulogu u “Vrtlogu života”, ali ju je odbila zbog eksplicitnih ljubavnih scena s Kevinom Spaceyjem. Ulogu je umjesto nje dobila Mena Suvari.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak