Skandal u Buckinghamskoj palači, kuma princa Williama uznemirila goste rasističkim izjavama

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u Buckinghamskoj palači, kuma princa Williama uznemirila goste rasističkim izjavama

Kensingtonska palača podržala je danas odluku kume princa Williama da se povuče iz kraljevskog doma nakon što je optužena za rasizam na prijemu u Buckinghamskoj palači koji je organizovala kraljica supruga Camilla.

Lady Susan Hussey (83) odstupila je nakon što je navodno odbila vjerovati da je crnkinja i aktivistica za borbu protiv porodičnog nasilja Britanka i upitala je: "Iz kojeg dijela Afrike dolazite?", piše Dailymail.

Glasnogovornik princa od Walesa rekao je da je "zaista razočaravajuće" čuti o takvim iskustvima jednog gosta, dodajući: "Rasizmu nema mjesta u našem društvu, ovi komentari su neprihvatljivi". 

Edin Subašić | Kritičan period: Dodiku su potrebni incidenti da opravda secesionističku politiku!

Ako se ne zaustave klimatske promjene - ovako bi mogli izgledati Capitol Hill i Buckinghamska palača

Ngozi Fulani, direktorica dobrotvorne organizacije Sistah Space u istočnom Londonu, rekla je da je bila toliko šokirana jučerašnjim incidentom u Buckinghamskoj palati da "nije mogla to prijaviti kraljici supruzi koja je priredila prijem".

Za Mirror je rekla: 'Bio je to produženi rasizam. Bilo je to kao ispitivanje. To nije bilo samo nekoliko sekundi, već se odvijalo u nekoliko minuta",kazala je. Palača je saopštila da je incident shvatila "izuzetno ozbiljno" i da ga je  odmah istražila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak