Sjećanje na Liama Paynea: Pet pjesama koje su obilježile njegovu karijeru

0
Radiosarajevo.ba
Sjećanje na Liama Paynea: Pet pjesama koje su obilježile njegovu karijeru

Britanski pjevač i bivši član popularnog boy benda One Direction, Liam Payne (30), pronađen je mrtav u dvorištu hotela u Buenos Airesu, što je šokiralo njegove obožavatelje širom svijeta.

Liam James Payne rođen je 29. augusta 1993. u Wolverhamptonu. Njegova muzička karijera započela je 2008. godine kada je prvi put sudjelovao u britanskoj verziji popularnog takmičenja "The X Factor". Nakon eliminacije, vratio se na audiciju 2010. godine i postao dio One Directiona, zajedno s Harryjem Stylesom, Niallom Horanom, Louisom Tomlinsonom i Zayn Malikom. Grupa je ubrzo postala jedan od najprodavanijih boy bendova svih vremena.

Payne je bio ključna figura u bendu, poznat po svojim vokalnim sposobnostima i talentu za pisanje. Kao glavni tekstopisac, koautorski je radio na više od polovice pjesama sa trećeg i četvrtog albuma benda. One Direction se raspao 2016. godine, a Payne je započeo samostalnu karijeru.

Pogledajte ko je sve došao na proteste ispred OHR-a

Povodom njegove smrti, prisjećamo se top pet pjesama koje su obilježile njegovu karijeru unutar One Directiona:

One Direction - What Makes You Beautiful (Official Video)

One Direction - Gotta Be You

One Direction - Night Changes

One Direction - Live While We're Young

One Direction - Little Things

Ova tragična vijest ostavlja veliki trag ne samo na njegovim fanovima, već i na muzičkoj industriji u cjelini. Liam Payne će ostati zapamćen kao talentirani muzičar čija je muzika dodirnula srca miliona širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak