Sanela Jenkins otkrila da li će se kandidovati za predsjednicu BiH

Radiosarajevo.ba
Sanela Jenkins otkrila da li će se kandidovati za predsjednicu BiH

Sanela Jenkins prije 26 godina kao izjeglica iz Bosne i Hercegovine otišla je u Veliku Britaniju. U Londonu je završila studij i upoznala uspješnog bankara, za kojeg se 1999. i udala. Nakon razvoda s dvoje djece odselila se u Los Angeles, a skoro svako ljeto obvezno provodi u Hrvatskoj.

Sa svojim dečkom, pop-zvijezdom Asherom Monroom, dala je televizijski intervju za IN magazin i u njemu nam otkrila sve o najavi kako će se kandidirati za predsjednicu Bosne i Hercegovine.

U spomen na brata ubijenog u ratu osnovala je fondaciju kojom je sudjelovala u osnivanju sarajevskog medicinskog fakulteta.

Za to je dobila nagradu čiji su ponosni vlasnici i Bono Vox te Nelson Mandela.

''Kad je bio rat u Sarajevu, ja sam bila ovdje kao izbjeglica 18 mjeseci u Splitu. Tada sam bila na dnu. Prema meni su Splićani i svi u Hrvatskoj bili fantastični'', prisjeća se. 

Prijatelji su joj mahom poznate holivudske zvijezde, a posebno je bliska s Eltonom Johnom. Prije njegova vjenčanja s Davidom Furnishem upravo im je Sanela organizirala momačku večer.

''Mi zajedno radimo, oni su moji bliski prijatelji i ja ih jako volim'', priča Sanela.

Sanela, koja je nedavno najavila da će se na idućim izborima kandidirati za predsjednicu BiH, u intervjuu ia IN magazin progovorila je i o ovoj temi.

''Ja sam to malo rekla kroz šalu jer me jako boli koliko mi imamo potencijala i ja mislim kad bi samo mogao malo neko da nas protrese, ako treba, u budućnosti ću sve ostaviti i doći pomoći napraviti sve što sam sada navela. Gubimo mlade ljude, pričala sam s dosta njih. To je šteta jer mi ne damo priliku da rastu nove generacije, moramo ići dalje. Pomoći im da nauče historiju, ali i da idu dalje. '', zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak