Prvi reper koji je osvojio Pulitzerovu nagradu: Kendrick Lamar nastupa na Super Bowlu 2025. godine

0
Radiosarajevo.ba
Prvi reper koji je osvojio Pulitzerovu nagradu: Kendrick Lamar nastupa na Super Bowlu 2025. godine

Kendrick Lamar će nastupiti na Apple Music Super Bowl LIX showu na poluvremenu 2025. godine, objavili su Roc Nation, Apple Music i NFL u nedjelju.

Super Bowl LIX bi trebao biti odigran 9. februara 2025. u Caesars Superdomeu u New Orleansu i emitirat će se na Foxu.

Nastup će biti Lamarov drugi nastup tokom poluvremena, nakon njegovog istaknutog mjesta u Dr. Dreovom all-star timu za 2022. koji čine Lamar, Mary J. Blige, Snoop Dogg, Eminem i 50 Cent. Takođe prati Lamarovu muzičku bitku sa Drakeom ranije ove godine, koja ne samo da je rezultirala snažnom pobjedom repera rođenog u Comptonu, već i jednom od najvećih pesama godine sa "Not like us".

Hladno pa totalni obrt: Meteorolog otkrio kakvo nas očekuje miholjsko ljeto

Taj duh se nastavlja Lamarovom izjavom o tom potezu "Rap muzika je i dalje najupečatljiviji žanr do sada", rekao je. "A ja ću biti tu da podsjetim svijet i zašto", rekao je Kendrick, piše Variety

Osnivač Roc Nationa Shawn "Jay-Z" Carter rekao je "Kendrick Lamar je zaista umjetnik i izvođač jednom u generaciji. Njegova duboka ljubav prema hip-hopu i kulturi daje njegovu umjetničku viziju. Ima neusporedivu sposobnost da globalno definiše kulturu i utiče na nju. Kendrikov rad nadilazi muziku, a njegov uticaj će se osjećati godinama koje dolaze". 

Kendrick Lamar u novoj pjesmi optužio Drakea da je pedofil: "Sakrijte svoje mlađe sestre"

Od objavljivanja njegovog ključnog debija za glavnu izdavačku kuću 2012. godine, Good Kid, mAAd City, Lamar je nedvojbeno postao najvažniji i najutjecajniji reper na svijetu. Osvojio je 17 Grammy nagrada i 2018. postao je prvi neklasični muzičar koji je osvojio Pulitzerovu nagradu, za svoj album Damn iz 2017. Njegov najnoviji album Mr. Morale & the Big Steppers, objavljena je u maju 2022.

U aprilu ove godine, Like That od strane Future, Metro Boomina i Kendricka Lamara – koji je pokrenuo bitku sa Drakeom – proveo je tri sedmice na broju 1 na Billboard Hot 100. U junu je Not Like Us proveo dvije sedmice na broju 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak