Preminuo glumac koji je slučajno ubio sina Brucea Leeja

Radiosarajevo.ba
Preminuo glumac koji je slučajno ubio sina Brucea Leeja
Michael Massee, slavni filmski "negativac", koji je 1994. slučajno ubio sina Brucea Leeja, Brandona, preminuo je u 61. godini.

Još uvijek nije poznat uzrok smrti slavnog glumca.

Massee je Brandona Leeja slučajno ubio na snimanju filma Vrana, nakon što je pucao u njega iz pištolja u kojem su, greškom jednog radnika, bili pravi, a ne lažni meci. Massee je kazao kako nikad nije gledao ovaj film - nakon njega dugo, dugo nije glumio, a deset godina poslije kazao je kako ne vjeruje da će se od ovoga ikad oporaviti.

Glumac Anthony Delon, koji je s Masseejem radio na francuskoj TV seriji Interventions, prvi je na Instagramu objavio ovu vijest.

Massee je poznat i nakon svoje uloge u filmu Sedam, trileru Davida Finchera – s kojim je radio i 1997. na filmu The Game. Glumio je Massee i u filmovima Lost Highway (1997), Catwoman (2004), The Amazing Spider-Man (2012), The Amazing Spider-Man 2 (2014) u kojem je utjelovio Gustava Fiersa — aka The Gentlemana.

Glumio je još i negativca Iru Gainesa u prvoj sezoni serije 24, a pojavio se i u serijama X-Files, Alias, Supernatural, House, The Blacklist...

Masse ima suprugu Ellen Massee, s kojom ima dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak