Preminula glumica iz poznate serije 'Beverly Hills 90210': Obožavatelji se opraštaju

1
Radiosarajevo.ba

U 54. godni preminula je glumica glumica Shannen Doherty najpoznatija po ulozi Brende u seriji Beverly Hills, 90210.

Obožavatelji se opraštaju od glumice, a tužna vijest o smrti potvrdili su iz njenog tima. "Teška srca potvrđujem smrt glumice Shannen Doherty. U subotu, 13. jula, izgubila je bitku s rakom nakon mnogo godina borbe s bolešću", izjavila je njena publicistica Leslie Sloane za People.

Glumici je karcinom dojke dijagnosticiran 2015. godine, a nakon toga se podvrgnula mastektomiji i tretmanima kemoterapije i zračenja, a prema posljednjim informacijama koje je podijelila s javnosti bio je u četvrtom stadiju. O svojoj bolesti i borbi glumica je nekoliko puta govorila na Instagramu, a time je željela osvijestiti druge o važnosti odlaska na preglede. Osim toga s pratiteljima je podijelila i kako izgleda liječenje raka.

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

"Moj strah je očit. Izuzetno sam klaustrofobična i mnogo toga sam prošla u životu. Sretna sam jer imam sjajne liječnike. Ali taj strah... Promjene... Vrijeme u koje to sve dolazi... Ovako rak može izgledati", kazala je. Nakon toga je dijelila još detalja o svom stanju.

Prošle godine glumici su otkrivene metastaze na mozgu te je započela terapiju zračenjem. Onda je s pratiteljima na Instagramu podijelila video u kojem je pokazala kako izgleda život s rakom, i to nekoliko trenutaka prije no što je podvrgnuta operaciji. "16. januara 2023. Kirurgija. Trebali su mi ukloniti tumor na mozgu i napraviti biopsiju. Pokušavala sam biti hrabra, ali sam se skamenila. Strah je bio velik. Plašili su me mogući loši ishodi, bojala sam se da više neću vidjeti mamu... Ovako može izgledati rak", napisala je glumica u opisu objave.

Snimala je i podcast u kojem je kao u dnevniku pričala o svojim posljednjim danima, te se pripremala za smrt, iako se trudila biti što pozitivnija oko svoje situacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak