Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u WC-školjci, pojeo je pas...

Radiosarajevo.ba
Najbizarnije smrti Hollywooda: Utopila se u WC-školjci, pojeo je pas...
Životi brojnih holivudskih zvijezda završili su tragično.

No neki od njih skončali su i na veoma bizarne načine da se o njima i dan-danas priča.

Glumica Peg Entwistle bacila se s prepoznatljivog znaka Hollywooda nakon što je njena karijera krenula silaznom putanjom 1932. godine kada je izbačena iz serijala RKO: 13 žena. 

"Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila mnogo prije, poštedjela bih sebe i druge boli", napisala je glumica koja se je bacila sa slova H izgubivši iza sebe cipelu.

Romantičnog zavodnika iz filmova Ramona Navarru ubila su dvojica huligana u njegovom domu. Navarra se je opijao zbog brojnih problema koje su mu stvarale društvene stigme jer je bio homoseksualac i katolik. Ubila su ga dvojica muškaraca kojima je platio za seks, a koji su ga ubili jer su mislili kako Navarro ima mnogo novca skrivenog u kući koji su željeli ukrasti. Nakon što su ga ubili u njegovim ustima ostavili ogroman dildo koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolph Valentino.

Aktivista James Hoffa i član organizirane kriminalne grupe smatrao se nestalim 1975. godine. FBI ga je godinama bezuspješno pokušavao pronaći. Iako njegovo tijelo nikada nije pronađeno, Hoffa je proglašen mrtvim.

Zvijezda nijemog filma Marie Provost počela se opijati nakon što je njena karijera doživjela krah jer nije mogla prijeći u zvučne filmove zbog snažnog naglaska iz Bronxa. Njeno tijelo pronađeno je napola pojedeno u njenom stanu, a utvrđeno je da nakon što je pala u alkoholnu komu, njen izgladnjeli pas je pojeo njeno tijelo. 

Smrt jedne od slavnih meksičkih izvođačica burleske je možda i najbizarnija. Lupe Velez pronađena je mrtva u svom domu s glavom u WC-školjci, doslovno utopljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci je napisala kako je očajna nakon što ju je napustio otac njenog djeteta, a nakon toga je uzela veliku dozu sedativa. Pretpostavka je kako joj je postalo mučno, pa je išla na WC povraćati, no naposljeku je izgubila svijest i utopila se.

Glumac Vic Morrow preminuo je na filmskom setu Zone sumraka reditelja Stivena Spielberga. On je snimao scenu s helikopterom koji nisko leti, a on mu je slučajno odrezao glavu. Spielberg te pilot Dorset Wingo na sudu su bili osumnjičeni zbog ubojstva iz nehata, ali su kasnije oslobođeni.

Natalie Wood preminula je nakon što se navodno napila i pala s jahte. Iako je slučaj nazvan nesrećom, postojale su indicije da su je njen suprug Robert Wagner, te prijatelji koji su im se pridružili na brodu Chrisopher Walken i Dennis Davern, gurnuli s broda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak