Lični predmeti Marilyn Monroe kreću na put oko svijeta

Fena
Lični predmeti Marilyn Monroe kreću na put oko svijeta
Osobni predmeti Marilyn Monroe poput torbice, pisma profesoru Leeju Strasbergu, čekovne knjižice, dijamantnog i platinastog sata kreću na put oko svijeta prije povijesne aukcije u novembru.

"To je jedna od najvažnijih aukcija ikada organiziranih o Marilyn Monroe. Ta nam kolekcija pruža jedan od najintimnijih uvida u život filmske legende", prokomentirao je Martin Nolan, glavni direktor aukcijske kuće Julien's Auctions, prenosi Hina.

Radi se o "najširoj kolekciji različitih predmeta koji su pripadali slavnoj glumici, ikada ponuđenih na aukciji", piše u priopćenju aukcijske kuće. Tu su među ostalim njezini crteži olovkom, računi za vožnju taksijem, čekovna knjižica s detaljnim uvidom u njezine troškove 1962. te njezna privatna pisma koja je pisala svom psihijatru dr. Ralphu Greensonu, koji ju je liječio dok je bila u klinici Payne-Whitney.

Ti će predmeti biti izloženi od srijede u Londonu na mjesec dana, a potom će provesti mjesec dana u Irskoj te putovati na parobrodu Queen Mary 2.

Na aukciji će se naći u Los Angelesu 19. i 20. novembra istodobno kad i niz drugih predmeta i odjeće koje je glumica nosila na filmu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak