Liam Payne (30), bivši član One Directiona, pronađen mrtav

0
Radiosarajevo.ba
Liam Payne (30), bivši član One Directiona, pronađen mrtav

Britanski pjevač i bivši član One Directiona, Liam Payne (30) pronađen je mrtav u dvorištu hotela u Buenos Airesu, prenose argentinski mediji.

Payne je navodno pao s trećeg sprata u dvorište hotela, a doktori su mogli samo konstatirati njegovu smrt. Za sada nema informacija je li pao slučajno ili namjerno.

Nekoliko trenutaka ranije osoblje hotela je prijavilo policiji "agresivnog muškarca koji je pod utjecajem droga ili alkohola".

Zatražen pritvor za još dva maloljetnika: Najmanje deset puta lažno dojavili bombe u školama

"Nažalost, imao je povrede nespojive sa životom, morali smo konstatirati smrt, nije bilo mogućnosti reanimacije," objavila je policija za tamošnje medije.

Britanski pjevač i tekstopisac čije je izvorno ime Liam James Payne, rođen je 29. augusta 1993. u Wolverhamptonu u Velikoj Britaniji.

Payne je kao pjevač debitirao 2008. kada je bio na audiciji za britansku televizijsku seriju The X Factor. Nakon što je eliminiran na takmičenju, ponovo je otišao na audiciju 2010. kada je stavljen u grupu s još četiri mladića kako bi osnovali One Direction, koji je postao jedan od najprodavanijih boy bendova svih vremena. Uz njega grupu su činili Harry Styles, Niall Horan i Louis Tomlinso.

Payne je bio poznat kao jedan od glavnih tekstopisaca u One Directionu, zaslužan kao koautor više od polovice pjesama na trećem i četvrtom albumu benda. Grupa se raspala 2016. godine, a Payne je nastavio samostalnu karijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak