Ksenija Pajić shrvana nakon smrti kolege Žarka Lauševića: "Bio je glumčina, izuzetno darovit čovjek"

0
Radiosarajevo.ba

"Žalosno je što se o mnogim ljudima govori tek kad odu. Žarko je bio višestruko darovit čovjek. I divan kolega. Sve ove godine, a prošlo ih je puno otkako smo radili zajedno, sve vrijeme osjećam da sam imala privilegiju što sam jednu od mojih najvažnijih filmskih uloga igrala upravo s njim", rekla je glumica Ksenija Pajić.

Osjeća neizmjernu tugu zbog odlaska glumca Žarka Lauševića, koji je preminuo u 63. godini. Skupa su glumili u filmu 'Oficir s ružom', a od toga je prošlo više od 35 godina. 

"Bio je to odličan scenarij Dejana Šorka, njegova je bila i režija. Goran Trbuljak bio je direktor fotografije. Svi smo bili jako uzbuđeni, kao da smo znali da radimo važan film. Zaista smo puno radili. Snimalo se svaki dan i nakon što bismo završili snimanje za taj dan, odmah bismo radili probe za scene za sutradan", prisjetila se Ksenija. 

Kino Meeting Point: Publika uživala u filmu 'Dobro sam', prisustvovao i ambasador Marco Di Ruzza

S Lauševićem nije ostala u kontaktu jer ih je, kako kaže, život odveo na različite strane

"Samo smo se jednom čuli, vrlo kratko. Pozdravili smo se i što može čovjek nakon toliko godina reći preko telefona? Samo smo željeli jedno drugome sreću i svako dobro. Nije on bio samo odličan glumac, s obzirom na knjige koje je napisao, vidi se da je imao i spisateljskog dara. Lijepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru, onoliko koliko sam mogla da dođem do informacija. Kad se vratio u Beograd, doživio je svojevrsnu rehabilitaciju. Puno je snimao. Bila sam sretna zbog toga, bilo mi je drago da Žarko radi ponovno", rekla je Ksenija Pajić.

Foto: Srceenshot: Oficir s ružom

Da je preminuo proslavljeni glumac, objavila je danas, 15. novembra njegova porodica. 

"Obavještavamo javnost da je danas 15.11.2023. naš suprug i otac Žarko Laušević preminuo u 63. godini života, nakon kratke i teške bolesti. O datumu i mjestu sahrane javnost će biti pravovremeno obaviještena. U ime porodice, Anita Laušević", stoji u priopćenju oporodice.

Glumac je prije dva mjeseca bio u bolnici Bežanijska kosa zbog problema s plućima, ali se prošlog mjeseca pojavio na premijeri filma 'Heroji Hilijarda' gdje ga je publika dočekala gromoglasnim pljeskom. U bolnicu je primljen zbog redovnog primanja terapije, a izvor je tada srbijanskim medijima istaknuo da je slavni glumac neko vrijeme imao problema s plućima.

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Gimnaziju je pohađao u Podgorici, a na jednom satu književnosti poželio je baviti se glumom. Na filmu je debitirao 1982. godine ulogom u filmu 'Progon', a potom je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji 'Sivi dom' (1984), koja mu je donijela veliku popularnost. Veliku slavu stekao je 80-ih godina prošlog stoljeća, nakon uloge Miloša Oblića u kultnom filmu 'Boj na Kosovu', piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak