Kate Middleton nikad bliže tronu: Da li je slobodi došao kraj?

1
Radiosarajevo.ba

Kate Middleton već je počela s pripremama za svoju novu životnu ulogu! Iako se trenutno odmara i liječi od karcinoma, život vojvotkinje ipak još uvijek ispunjavaju pripreme za mjesto kraljice.

U kraljevskoj porodici pravila su takva da uvijek treba biti spreman na najgore, a čak se ni budući nasljednici trona ne smiju nalaziti u istom avionu. Sljedeći u redu za preuzimanje trona u svakom trenutku mora biti u stanju pripravnosti, a Kate Middleton već je počela s pripremama za kraljevsku ulogu.

Nakon izazovne godine u kojoj je otkrila da boluje od karcinoma, Middleton se povukla iz javnosti. Pojavila se tek na dvjema ceremonijama 'Trooping the Colour' i na muškom finalu Wimbledona, a ostatak vremena provela je u privatnosti.

Razvod braka najteže pada vašim mališanima: Ove tri stvari svi roditelji moraju znati

Ipak, odmor za buduću kraljicu ne znači ono što bi značio odmor za ostatak svijeta jer se i tokom oporavka Kate priprema za svoju buduću ulogu.

Kate Middleton sprema se preuzeti tron

"Mislim da morate biti prilično čvrsti da biste preživjeli i napredovali u kraljevskoj porodici. Mora da je lako biti prilično zastrašen hijerarhijskim sistemom palače", rekla je dopisnica BBC-ja Jennie Bond nedavno.

Ovo niko nije očekivao: Kate Middleton iznenadila mnoge

Međutim, Kate Middleton se kroz godine pokazala kao jedna od najomiljenijih članica u kraljevskoj porodici, a nije tajna ni da su njezinog statusa svjesni i kralj Charles III. i kraljica Camilla. Bez Kate, porodica se javnosti čini pomalo dosadna i monotona, a upravo u Kate porodica polaže najveće nade.

"Catherine ima prednost jer zna da će jednog dana biti žena s najvišim položajem u porodici, pa i u zemlji. Ona ima pravo iznijeti svoja stavove o tome kako će se institucija monarhije odvijati u godinama i decenijama koja dolaze", rekla je dopisnica te dodala: "Mislim da su kraljica Camilla i Catherine crpile snagu i inspiraciju jedna iz druge: dvije žene u ovoj izvanrednoj životnoj situaciji, obje s istom bizarnom sudbinom."

Ipak, ono što zabrinjava je činjenica da karcinom kralja Charlesa nije nestao, a William i Kate na prijestolje će možda stati i prije negoli smo to očekivali.

"Charlesov rak nije nestao, palača je to rekla, i da budem brutalno iskrena, nekoć popularna ideja da će doživjeti sličnu dob kao njegova majka ili otac sada je manje rasprostranjena. Mislim da je to jako usredotočilo Katein um na činjenicu da je možda preostalo samo nekoliko godina slobode. Što ona želi učiniti s njima? Njegovati njenu djecu i dati sve od sebe da ih opremi za život koji je pred njima", zaključila je, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak