Jelena Rozga puni 47 godina: Otkrila tajnu dobrog izgleda i mladolikosti

0
Radiosarajevo.ba

Jelena Rozga u petak, 23. augusta, puni 47 godina, a na osnovu njenog izgleda moglo bi se reći da je ostala u 20-im.

Pjevačica je u na sceni od 1996. godine, i jedna je od rijetkih kojoj se može pozavidjeti na izuzetno njegovanom izgledu, a ono što je također interesantno jeste činjenica da nikada nije imala problem s viškom kilograma.

Jelena Rozga je rođena na današnji dan 1977. godine u Hrvatskoj, tokom djetinjstva je pohađala osnovnu i srednju baletnu školu koju je napustila kad joj se ukazala prilika da postane pjevačica vrlo popularne splitske grupe Magazin.

Najnovija informacija: Ena Šabanagić se vratila u šampionski sastav SFK 2000 Sarajevo

Pjevačku karijeru je započela 1996. godine kada je na Dori izvela pjesmu Aha sa kojom je osvojila drugo mjesto, a u istoj godini je postala pjevačica grupe Magazin sa kojom je stekla veliku popularnost, a nastupom na Dori, 2006. godine je najavila solo karijeru sa pjesmama Oprosti mala i Ne zovi me Marija koje su ubrzo postale veliki hitovi.

Objavila je i svoj prvi album Oprosti mala gdje se nalaze brojne pjesme koje su takođe postale veliki hitovi Roba sa greškom, Vršnjaci moji, Ja znam dobro što mi je i mnogi drugi.

Jelena Rozga zaljubljena do ušiju: Da li je moguća svadba?

Godine 2007. na Splitskom festivalu sa pjesmom Gospe moja, osvojila je Grand Prix. Istu nagradu osvojila je ponovo 2008. godine, jer je pjesma Daj šta daš proglašena najslušanijom te godine.

Ipak jedan od njenih najvećih hitova je pjesma Bižuterija koja na YouTubeu broji više od 33 miliona pregleda. U Banjoj Luci je za najbolju pjevačicu u regionu 2013. dobila Oskar popularnosti, a 2022. godine izdala je posljednji album pod nazivom Minut srca mog.

Rozga je tokom ovih 27 godina karijere uspjela da svoj izgled nikada ne zapusti, a isto tako i ne ističe svoju ljepotu, te je karijeru godinama gradila bez ikakvih skandala, isključivo na dobrim hitovima.

Poznato je da pjevačica ima 57 kilograma, ali i da ne može da se ugoji zbog problema sa štitnom žlijezdom. Njoj je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a prije četiri godine i tahikardija, te tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

"Ja sam oduvijek pazila koliko i šta jedem, šta unosim u svoje tijelo. Moji su Dalmatinci i uvijek se kod kuće nekako najviše jela riba, što više povrća iz našeg sela, iz Blizne, domaće maslinovo ulje… Posljednjih par godina otkad imam velikih problema sa štitnom žlijezdom izbacila sam gluten i laktozu i svašta nešto. Što je najvažnije, ja ne pijem alkohol, nikad ga u životu nisam pila", istakla je zanosna Splićanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak