Gasi li se kultna grupa Magazin: Tonči Huljić otkrio detalje nakon odlaska pjevačice

0
Radiosarajevo.ba

Trenutna pevačica grupe Magazin, Andrea Šušnjara, nedavno je najavila da planira napustiti sastav čim joj se pronađe adekvatna zamjena. 

Tonči Huljić, kompozitor iz Hrvatske i osnivač grupe Magazin, otkrio je svoje planove sa pomenutom grupom koja je nastala u Jugoslaviji, nastavila svoju karijeru i postigla značajne uspjehe diljem regiona. 

Rekao je da je "budućnost grupe u njegovim rukama", te dodao da "je pitanje da li nakon tako velike prošlosti, uopšte treba budućnost?". 

Nakon mjeseci vrućina, veliki pljusak obradovao građane u bh. gradu

Huljić je dodao i da će "vidjeti za nastavak grupe Magazin, ima neke ideje koje vrti u glavi. Magazin ima ostavštinu pjesama koje mogu eksploatisati do kraja života".

„Magazin se nikada ne može ugasiti jer on živi u glavama i srcima generacija i generacija. Međutim dolaze nove generacije, pitanje je hoće li oni otkriti stari Magazin ili ne. Primjera radi, znate li neku novu pjesmu s albuma Rolling Stonesa?"

Ko će biti nova pjevačica grupe Magazin? Tonči Huljić otkrio neke detalje

"Vjerovatno ne znate. Hoćete li ići na njihov koncert zbog pjesama koje vas podsjećaju na neka sretna i bezbrižna vremena? Vjerovatno hoćete. Možda ne treba prljati budućnost novim pjesmama, ko zna. Sve je moguće, ali ja sam okrenut sada sebi, toliko vam mogu reći“, zaključio je Huljić, kako piše Dalmacija Danas.

Andrea Šušnjara, pjevačica grupe Magazin u zadnjih 14 godina, nedavno je najavila svoj odlazak, a razlog je - solistička karijera. 

"U Magazinu sam do kraja ljeta, a od jeseni započinjem solo karijeru. S Tončem Huljićem sam dogovorila nastavak naše suradnje, nastavit će mi pisati pjesme, tako da na jesen očekujemo novu pjesmu koju ću izdati pod svojim imenom i prezimenom. A do tad imam dogovorene koncerte i nastupe s Magazinom koje ću odraditi", izjavila je za hrvatske medije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak