Enis Bešlagić na crvenom tepihu SFF-a: "Evo me opet nakon 21 godinu"

3
Radiosarajevo.ba
Enis Bešlagić na crvenom tepihu SFF-a: "Evo me opet nakon 21 godinu"

Jedna od glavnih zvijezda na crvenom tepihu sedmog dana Sarajevo Film Festivala bio je proslavljeni bh. glumac Enis Bešlagić.

Bešlagić se pojavio na bosanskom ćilimu kao dio ekipe filma Megdan: Između vode i vatre reditelja Alekse Balaševića.

Njemu je ovo prvo pojavljivanje na jednom filmu u okviru SFF-a poslije filma Gori Vatra iz 2003. godine.

Sedma noć SFF-a | Goran Ivanišević i njegova supruga Nives privukli posebnu pažnju

"Zaista nakon 21 godinu, od filma Gori vatra, nisam imao priliku da imam svoj film na Sarajevo Film Festivalu. Ovo mi je drugi put u životu i ako ovako nastavim vidimo se u 70-im godinama, kad ćemo proslaviti zajedno (smijeh). Nadam se da to više neće biti tako", rekao je Bešlagić.

Izrazio je sreću što je bio dio ovog filma.

Prvi put na crvenom tepihu: Feđa Štukan došao u pratnji kćerke

"Uglavnom, sretan sam što dolazim s jednom fenomenalnom ekipom i jednim divnim filmom. Film koji je za ljude koji vole gledati filmove, kino i koji će biti jako gledan", dodao je.

Radnja filma prati život vaterpoliste koji se upušta u prljavi svijet ilegalnih borbi u kavezima. Nekadašnja vaterpolo zvijezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima da bi spasio svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobjede i poraza tanka.

Osim Enisa Bešlagića u filmu glume: Viktor Savić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

Film Megdan: Između vode i vatre imat će regionalnu premijeru večeras na SFF-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak