Dubrovnik će novu godinu dočekati koncertom Dine Merlina na Stradunu

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik će novu godinu dočekati koncertom Dine Merlina na Stradunu
Nakon brojnih spekulacija prethodnih dana, danas je zvanično potvrđeno da će Dino Merlin za doček Nove godine održati koncert na otvorenom u Dubrovniku.

Ovim povodom najavni video objavljen je na zvaničnom YouTube kanalu poznatog sarajevskog muzičara, gdje je Dino Merlin najavio historijski koncert na legendarnom dubrovačkom Stradunu.

"Dubrovčanke i Dubrovčani, dragi prijatelji, svi vi koji ćete doći da zajedno proslavimo novu 2018. godinu, lijepo vas pozdravljam. Želim vam reći da mi je izuzetno zadovoljstvo i čast svirati na kultnom Stradunu, u našem Dubrovniku. Jedva čekam da vam se predstavim i da zajedno uđemo u novu godinu", istaknuo je Merlin u svom obraćanju putem YouTubea.

Inače, poznati bh. kantautor veliku popularnost stekao je brojnim albumima i koncertima tokom posljednjih godina širom regiona. On je prošle godine, upravo tokom novogodišnje noći, prvi put u svojoj karijeri održao koncert na otvorenom, i to u svom rodnom gradu, gdje je priredio spektakl pred više od 100.000 ljudi na Trgu BiH u Sarajevu.

Tada je oborio sopstveni rekord, a kako je odabir dočeka Nove godine na Stradunu tradicionalno među deset najboljih odabira u svijetu svake godine, sarajevski Čarobnjak i ove godine mogao bi nadmašiti sam sebe, te je sigurno kako sve one koji se u najluđoj noći nađu u Dubrovniku očekuje pravi spektakl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak