Djeca Kate Middleton i Williama razniježili fanove: Ona obećala da će sve učiniti da rak nestane

0
Radiosarajevo.ba

Kate Middleton danas je saopštila lijepe vijesti – da je završila sa hemoterapijom. Zvanično saopštenje prati snimak koji je mnogima izmamio suze.

Kate Middleton uspješno je privela kraju liječenje, ali je, kako je i sama rekla, do potpunog oporavka čeka dug put.

Na predivnom snimku koji je danas objavljen na zvaničnim nalozima Walesovih na društvenim mrežama William i Kate u prelijepoj prirodi uživaju sa svojom djecom, Georgeom, Charlotte i Louisom.

Šta uraditi kada vam nestane struje? Ovo su najlakše metode da osigurate svjetlost

Upravo je porodica bila uz Kate u izazovnim životnim momentima koji su nastupili početkom godine, kada je na jednoj britanskoj klinici izvršen operativni zahvat.

Tokom te tri sedmice princeza nije imala živi kontakt sa svojom djecom, jer, kako navodi Vanity Fair, "nije željela da je vide u pidžami, dok je bila prikačena na monitore i cjevčice".

"Stvari su kod kuće bile toliko normalne da je George igrao ragbi utakmicu protiv druge škole dok je njegova majka bila u bolnici", otkrio je porodični prijatelj.

Poslije operacije uslijedile su terapije, mirovanje, oporavak, no za to vrijeme Kate je bila u svom domu u Windsoru, potpuno izolovana od spoljašnjeg svijeta.

Konačno, svijet su danas obišle lijepe i ohrabrujuće vijesti. Princeza se oglasila na zvaničnim nalozima Walesovih na društvenim mrežama i u podužoj objavi detaljno sve objasnila.

Kate Middleton neočekivano objavila novi video i otkrila da li se izliječila od raka

"Ljeto se približava kraju i ne mogu da vam opišem kakvo je olakšanje što sam konačno završila sa hemoterapijom. Posljednjih devet mjeseci bili su nevjerovatno teški i za mene i za cijelu porodicu", napisala je Kate na početku zvaničnog obraćanja.

"Život kakav poznajete može se promijeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i nepoznat put. Putovanje je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, posebno za one koji su vam najbliži.

Suočite se sa svojom ranjivom stranom na način koji nikada ranije niste razmatrali, što otvara i novu perspektivu na sve. Ovo vrijeme je podsjetilo Williama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo.

Velike novosti u kraljevskoj porodici: Kate Middleton se vraća svojim dužnostima?

Jednostavno - voljeti i biti voljen“, piše princeza od Walesa.

„Sada sam fokusirana na to da uradim sve što mogu kako bi rak zauvijek nestao. Iako sam završila hemoterapiju, moj put ka izlječenju i potpunom oporavku je dug i nastavljam da idem korak po korak, dan po dan. Međutim, radujem se što ću se vratiti na posao i preduzeti još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima, kada budem mogla. U ovu novu fazu oporavka ulazim sa obnovljenim osećajem nade i uvažavanja života.

William i ja smo veoma zahvalni na podršci koju smo dobili i crpimo veliku snagu od svih onih koji nam pomažu u ovim trenucima. Svima koji nastavljaju da se bore sa kancerom - znajte da ostajem sa vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz tame može doći svjetlost, pa neka ta svjetlost sija", zaključila je Kate, piše Žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak