Deen podsjetio: Ove sedmice 18 godina od pjesme In The Disco

5
Radiosarajevo.ba

Bosanskohercegovački pjevač Fuad Backović Deen podsjetio je danas preko Instagram naloga da se ove sedmice navrašava 18 godina od predstavljanja pjesme "In The Disco".

Podsjetimo, Deen je s tom pjesmom predstavljao Bosnu i Hercegovinu na izboru za pjesmu Eurovizije 2004. godine u Istanbulu i zabilježio devetu poziciju u finalu.

Deen se preko Instagram storyja prisjetio velikog uspjeha jer je pjesma u obje noći (polufinalna i finalna op. a.) ušla u Top 10 (u polufinalu bila sedma op. a.).

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

"Među četiri najbolja rezultata u historiji Bosne i Hercegovine", napisao je Deen ovom prilikom i zahvalio se Vesni Pisarović koja je napisala pjesmu, kao i svom timu iz Istanbula.

Foto: Instagram/Fuad Backovic Deen: Deen se prisjetio pjesme In The Disco

Inače, za razliku od prethodnih godina, te 2004. je stručni žiri odlučio da će Deen predstavljati BiH na Eurosongu i pozvani su autori da šalju pjesme koje odgovaraju njegovom muzičkom izražaju.

Osim pjesme In The Disco, Deen je 6. marta 2004. godine izveo pjesme 'Pobjednik, 'Trebam te', 'Spava Sarajevo' i 'Wanted To Make It'.

'In The Disco' je uvjerljivo pobijedila.

Ovih dana na našim prostorima 'Eurovizija' je česta tema, prije svega zbog Ane Đurić, Konstrakte, koja će s vrlo neobičnom pjesmom predstavljati Srbiju u Torinu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak