Američki reper Kanye West najavio da se okreće operi

Radiosarajevo.ba
Američki reper Kanye West najavio da se okreće operi

Američki reper Kanye West objavio je da svoj muzički repertoar proširuje na operu te će njegova iduća produkcija nositi naziv "Nabukodonosor", a bit će izvedena u Los Angelesu 24. novembra.

West je tokom vikenda najavio opernu produkciju u kojoj će nastupiti gospel hor  "Sunday Service", s kojim je pjevač ove godine izveo brojne duhovne kršćanske napjeve, navodi Hina.

Operu, koja će se izvesti u kalifornijskoj dvorani Hollywood Bowl, režira italijanska konceptualna umjetnica Vanessa Beecroft, nekadašnja Westova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy.

Nadahnuće za naziv opere Kanye je pronašao u babilonskome kralju Nabukodonosoru II, s kojim se nedavno uporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.

"Nabukodonosoru je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tome da ostane kralj", rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio "najvećim savremenim umjetnikom".

Neki smatraju da je povratak pjevača vjeri, o čemu svjedoče nova opera, ali i zadnji album "Isus je kralj“, duboko povezan s njegovom borbom s bipolarnoim poremećajem. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak