Amber Heard: Johnny Depp me zlostavljao godinama

Radiosarajevo.ba
Amber Heard: Johnny Depp me zlostavljao godinama
Prošle sedmice, Johnny Depp i Amber Heard objavili su kako se razvode.

 

Ubrzo poslije, stigle su i prve vijesti kako je 30-ogodišnja Amber Heard na prvo sudsko ročište stigla s modricama na licu, za što je optužila Deppa.

 

Heard je danas odlučila uputiti i izjavu za javnost u kojoj tvrdi kako ju je 52-godišnji Depp godinama fizički i emocionalno zlostavljao. Dodala je kako izjavu policiji u početku nije dala kako bi zaštitila svoju privatnost i suprugovu karijeru.

 

Poručila je i kako njene tvrdnje nisu “motivirane novcem”, za što su je optužili, te dodala kako je ona finansijski neovisna žena.

 

Iz policije su prethodno potvrdili da su dolazili u njihov dom, nakon prijave o nasilju u porodici, ali da nisu podizali optužnicu jer nije bilo dokaza, a Heard nije željela prijaviti Deppa. Podsjećamo, Heard tvrdi kako ju je Depp udario mobitelom, a prethodno ju je vukao za kosu i brutalno bacao na pod. Depp advokat, pak, tvrdi kako je zatražila zabranu pristupa kako bi osigurala “sigurno finansijsko rješenje”.

 

U izjavi njenih advokata, Samanthe F. Spector i Josepha P. Koeniga, navode da tako obično izgleda maska zlostavljača: “Oni često sebe prikazuju kao žrtve. U stvarnosti, zapravo je Amber ta koja se ponijela kao i brojne druge žrtve porodičnog nasilja, i na prvom je mjestu razmišljala o tome kako će sve ovo 'loše ispasti' po nasilnika, a ne o nasilju koje je prošla”.

 

Dodali su kako će Amber Heard ipak dati iskaz policiji.

 

“Nismo mi ti koji su željeli uključiti medije u sve ovo. Nismo mu uručili papire o razvodu na premijeri filma Alisa iza ogledala, već smo to učinili jutro poslije i to tako što smo u pismu, koje smo poslali njegovom advokatskom timu, naveli kako ne želimo medije miješati u ovo”, napisali su advokati.

 

“Nažalost”, nastavili su, “Johnnyjev tim odlučio je odmah obratiti se novinarima i obrušili su se na njen karakter. Amber je žrtva porodičnog nasilja i ne motivira je novac. Ona je hrabra i finansijski neovisna koja se hrabro suprotstavila armiji Deppovih advokata i surogata. Amber je žrtva. Amber je heroj.”

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak