Aleksandra Prijović je željela odustati od muzičke karijere, jedan čovjek uspio promijeniti sve

1
Radiosarajevo.ba

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović (28) ostvarila je veliki uspjeh kada je nedavno i zvanično rasprodan i njen peti koncert u Areni Zagreb koji će imati u decembru u sklopu regionalne turneje "Od istoka do zapada".

"Mogu reći kako i dalje ne vjerujem u sve šta se događa. Kada je u pitanju Hrvatska i mojih pet koncerata - to je premašilo sva moja očekivanja. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati ovu sreću. Hvala svim ljudima koji su bili i koji će doći na moj koncert. Željela sam i trudila se gdje god da gostujem da moja publika ima isti doživljaj na svakom koncertu", izjavila je Aleksandra.

Njen muzički put počeo je u popularnoj emisiji Zvezde granda, a malo je nedostajalo da Aleksandra odustane od učestvovanja u ovom showu, a pozadinu te priče sada je otkrio jedan od članova žirija i pokretača showa, muzičar Saša Popović.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"Što se tiče Aleksandre Prijović, to je nešto zaista nevjerovatno. To što je uradila, to me podsjeća na Lepu Brenu i Slatki greh i na 1983. godinu kad je ono isto puklo, i kada smo radili nevjerovatne koncerte. E, to se sad isto dogodilo i s Aleksandrom. Ona je prvi put došla na audiciju 2011. godine u Suboticu.

Budući da je imala 15 godina, ja sam joj tada održao audiciju. Emisija je tada bila u varijanti kada smo ukupno imali 40-50 učesnika ukupno i ona je prošla nekoliko emisija, mislim da je prošla čak jedno četiri ili pet emisija", prisjetio se Popović u razgovoru za Kurir. Otkrio je i kako je tada Aleksandra odlukom publike napustila show, ali on nije zaboravi njen talenat.

"Tada nije bilo žirija koji je odlučivao, oni su samo davali savjete kandidatima i svake subote je bio drugi žiri. I u jednom trenutku su isključivo glasovali gledatelji i Aleksandra je ispala. Ona se toliko razočarala. I onda dolazi sljedeća godina i ja sam održao audiciju za 18 djevojaka i trebale su mi još dvije.

Onda sam odlučio zvati djevojke iz prošle sezone, ko dobije najviše glasova da popunimo tu sezonu. I moja tajnica zove Aleksandru koja joj je rekla: 'Neću se takmičiti, eto ispala sam, jednostavno narod nije glasao za mene'. I neće, a ja sam onda uzeo slušalicu i kažem: 'Slušaj, Aleksandra, ovo ti je posljednja šansa, dođi pa šta bude, prođeš - prođeš. I te godine je prošla ona i Andreana Čekić i u toj sezoni je bila fantastična", prisjetio se Popović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak