Ako si trudna, ne znači da si boginja

Radiosarajevo.ba
Ako si trudna, ne znači da si boginja
Otkako je objavila da je trudna, pjevačica Bayonce uporno javnosti pokazuje svoj trudnički stomak.

O tome piše Naomi Schaefer u svom tekstu na New York Postu, te kaže kako se pjevačica previše zanijela u mešanju umetnosti i privatnog života.

Novinarka u svom tekstu "Roditi dijete nije čudo koje te čini boginjom" podvlači da mnoge poznate dame imaju potrebu da ističu da je trudnoća čudo, što poznate žene svrstava u kategoriju boginja. Zaboravnja se na milione žena koje su u istoj situaciji, pa ne govore kako je trudnoća čudo.

Schaefer postavlja pitanje da li je to njena jedina uloga, s obzirom na višedecenijsku borbu žena za njihovo mjesto u društvu. Ona smatra da majčinstvo ne mora da bude najjlepše i najbolje iskustvo u životu, kao ni da ova uloga nije najvažnija u životu žene.

"Ove žene znaju da je dobijanje djeteta prirodno i da je to blagoslov. Ova stvorenja koja izlaze iz nas su nekad izvor velike sreće, a nekad ogromne tuge“, piše Naomi i dodaje da žene četo upotrebljavaju "božanske riječi" u opisu drugog stanja, odnosno da je njihova trudnoća bogom dana.

Kao primjer navela je Adel jer je britanska pevačica ispričala da joj je trudnoća jako teško pala i da je patila od postporođajne depresije.

"Kad sam postala majka izgubila sam sebe. Borila sam se i dalje se borim da budem majka. Mnogo je teško. Ali, večeras osjećam da je moj život dobio potpuni smisao i da se krug zatvorio", rekla je Adel na Gremi dodeli nagrada.

Sa druge strane pjevačica Beyonce veliča svoje trudničke dane u javnosti.  Njen nastup na dodjeli nagrade Grammy bio je koncipiran kao neka vrsta paganskog običaja veličanja trudne žene, prenosi Noizz.rs. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak