Svaka čast: Divanhana dobila nagradu za najbolji bend na svijetu!

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Divanhana dobila nagradu za najbolji bend na svijetu!

Najprestižniji world music časopis svijeta Songlines iz Velike Britanije već petnaestu godinu dodjeljuje svoje godišnje muzičke nagrade Songlines Music Awards, te na taj način promoviše muziku i umjetnike sa svih krajeva planete.

Dodjela nagrada održana je sinoć u Londonu, a priznanje 'Best Group' dodijeljeno je bosanskohercegovačkom sastavu Divanhana.

U okviru svečane ceremonije Songlines Music Awards 2023 Divanhana se javila iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i izvela pjesmu Na Kušlatu se mahrama vihori.

Preminuo knjiženik i prevodilac Ivan Ivanji u 96. godini

Uz Divanhanu, ovogodišnje nominacije dobila su još tri sjajna umjentika/benda: Avalanche Kato (Burkina Faso), Eliza Carthy & The Restitution (Velika Britanija), Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto (Senegal).

"Draga raja, poklanjamo vam pjesmu Na Kušlatu se mahrama vihori koju smo sinoć, iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, izveli u okviru svečane ceremonije Songlines Music Awards 2023.

Pjesma o našim sudbinama, do domovini, o rađanju i umiranju. Pjesma koja je simbolično otvorila album Zavrzlama, te sa kojom priču i zatvaramo. Šaljemo Ljubav", poručili su iz grupe Divanhana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak