Snima se nova verzija kultnog filma koji je proslavio Christiana Balea

2
Radiosarajevo.ba
Snima se nova verzija kultnog filma koji je proslavio Christiana Balea

Italijanski reditelj Luca Guadagnino, poznat po radu na filmovima Queer, Izazivači (Challengers) i Skrivena ljubav (Call Me by Your Name), u završnim je pregovorima s Lionsgateom za snimanje nove verzije romana Američki psiho (American Psycho) autora Breta Eastona Ellisa iz 1991. godine.

Deadline izvještava da je reditelj u završnim pregovorima s filmskim studijom, a film bi za studio trebala da producira kuća Frenesy Films.

Dodaju da će scenarij za film napisati Scott Z. Burns, a izvršni producent bit će Sam Pressman, sin Edward R. Pressman, producenta originalnog filma iz 2000. godine.

Inspektori u Federaciji danas izlaze na teren: Pročitajte detalje - poznato šta će kontrolirati

Izvori za Deadline ističu da Guadagninov Američki psiho neće biti remake postojećeg filma s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, koji je režirala Mary Harron, već nova adaptacija Ellisovog romana.

Ovo je projekat na kojem studio radi već neko vrijeme, a nakon nedavnih sastanaka s Guadagnino, vodstvo studija zaključilo je da je on savršen izbor za svjež pristup ovoj priči.

"Oduševljeni smo što možemo dodati još jednog elitnog filmaša u naš nadolazeći program. Luka je briljantan umjetnik i savršen vizionar za stvaranje potpuno nove interpretacije ovog mračnog i klasičnog djela", rekao je Adam Fogelson, predsjednik Lionsgate Motion Picture Groupa, prenosi Deadline.

Pored toga što je postigao komercijalni uspjeh, Američki psiho je odgovoran za lansiranje Christiana Balea među najtraženije hollywoodske glumce.

Podsjetimo, Američki psiho prati priču o bankaru Patricku Batemanu sa Manhattana, koji skriva alternativni psihopatski ego od svojih saradnika i prijatelja dok živi dvostruki život u kojem skriva da je serijski ubica.

On svoje frustracije i nezadovoljstvo iskaljuje na različitim beskućnicima, životinjama i ljudima koji mu se nađu na putu, poput policajaca, čuvara i domara u svojoj kancelariji u kojoj se sakrio nakon što je ubio policajce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak