Ridley Scott otkrio zbog čega Russell Crowe ne glumi u nastavku "Gladijatora": "Zašto bih ga zvao?"

1
Radiosarajevo.ba

Iako je bilo izvjesno da se Russell Crowe neće vraćati svojoj ulozi u nastavku Gladijatora (Gladiatora), reditelj Ridley Scott se nije ni konsultovao sa slavnim glumcem oko novog filma.

U razgovoru za časopis Empire, Scott je otkrio zašto nije osjećao potrebu da se konsultuje s Croweom o Gladijatoru 2. Izrazio je zahvalnost što je radio sa njim i pokazao divljenje prema glumčevoj uzornoj karijeri.

Reditelj se takođe dotakao izazova i određivanja najbolje priče koju treba ispričati kada se razvija dugoočekivani nastavak originalnog filma.

Sudar tramvaja i automobila u centru Sarajeva, nastale velike gužve

"Zaplet nam je, iskreno, bio pred nosom. Mislim da nam je bilo toliko blizu da smo mislili da je previše jednostavno. Smatram da je Crowe i dalje jedan od najboljih glumaca na svijetu, i vjerujem da smo u dobrim odnosima. Sve dok ne počne da kuka kako ga nismo konsultovali. Zašto bih ga zvao? Maximus je mrtav", rekao je Scott.

Uprkos tome što je Crowe bio sastavni dio uspjeha prvog filma, nastavak sa njim ne bi uspio s obzirom na Maxsimusovu sudbinu. Svaki način da se on vrati nazad bi umanjio snagu žrtve njegovog lika i kulminaciju njegove priče u Gladijatoru. Postojale su ranije iteracije nastavka koje su uključivale njegovo buđenje u podzemnom svijetu i susret sa mitološkim bićima, što bi moglo da omogući Croweu da ostane u franšizi.

Filmski spektakl godine: Objavljen prvi trailer za dugoočekivani nastavak "Gladijatora"

Ovo, međutim, ne bi funkcionisalo, jer bi uništio savršeni završetak Gladijatora i predstavljalo prebacivanje na mitološku priču. Kao što je Scott naglasio, najjednostavniji i najočigledniji način da se nastavi priča bio je da se umjesto toga usredotočimo na Luciusa (Paul Mescal) i na ono što će biti sa njim i Rimom nakon događaja u Gladijatoru.

Ovo osigurava da Maximusovo naslijeđe i njegov uticaj na Luciusa može biti važan dio nastavka bez retroaktivne štete na originalni film.

Gladijator 2 će svjetsku premijeru imati 15. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak