Razočarenje za fanove: Jedan od najiščekivanijih superherojskih filmova uklonjen s kalendara

0
Radiosarajevo.ba
Razočarenje za fanove: Jedan od najiščekivanijih superherojskih filmova uklonjen s kalendara

Marvelov dugoočekivani reboot serijala Blade, u kojem je popularnog lovca na vampire trebao utjeloviti dvostruki oskarovac Mahershala Ali, uklonjen je s kalendara.

Premijera filma bila je zakazana za 7. novembar 2025. godine, no Disney ga je maknuo s rasporeda i na njegovo mjesto stavio film Predator: Badlands, šesti nastavak serijala Predator na kojem radi Dan Trachtenberg, reditelj hit-filma Prey.

Na raspored projekcija dodana su i tri neimenovana Marvelova filma koja će imati premijere 18. februara, 5. maja i 10. novembra 2028. godine.

Uhapšen 22-godišnjak iz Kalesije: Prijetio da će raznijeti školu i policijsku stanicu!

Prve glasine o rebootu Bladea pojavile su se 2013. godine, kada je Marvel Studios počeo raditi na scenariju za film.

Šest godina kasnije Mahershala Ali prišao je producentima jer je bio zainteresiran za reboot, a Kevin Feige nedugo nakon toga dao je službenu izjavu u kojoj je potvrđeno da je Ali novi Blade te da je projekt u razvoju.

Potvrđen četvrti dio "Spider-Mana": Hoće li se Peteru Parkeru ovaj put pridružiti Miles Morales?

Ali je čak imao mali cameo kao Blade 2019. godine u sceni filma Eternals u kojoj smo nakratko čuli njegov glas dok je razgovarao s likom Kita Harringtona. No, otad su na površinu isplivali brojni problemi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak