Radi se na novom filmu iz čuvene franšize 'Umri muški'

0
Radiosarajevo.ba
Radi se na novom filmu iz čuvene franšize 'Umri muški'

Studio 20th Century radi na novom filmu franšize Umri muški (Die Hard), prenosi Yahoo Entertainment.

Budući da je Bruce Willis otišao u mirovinu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, neće se vratiti ulozi Johna McClanea. Umjesto njega, ulogu bi trebao preuzeti mlađi glumac jer je riječ o prednastavku franšize.

Iako radnja filma nije potvrđena, Jordan Ruimy, s portala World of Reel, vjeruje da bi film mogao biti adaptacija grafičkog romana Die Hard: Year One, koji je pratio McClanea u 1970-ima, kada je radio kao policajac u New Yorku.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Studio 20th Century potvrdio je da radi na adaptaciji grafičkog romana još u 2018. godini te da bi ga trebao režirati Len Wiseman. No, Disney je u međuvremenu kupio filmski studio i odustao od projekta. Nije poznato ko bi trebao režirati novi film.

Posljednji film u franšizi, Umri muški: Dobar dan za umiranje (A Good Day to Die Hard), izašao je 2013. godine. Premda je ostvario financijsku dobit, našao se na meti kritika i mnogi ga fanovi danas smatraju najgorim filmom u franšizi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak