Prva izjava pobjednika Eurosonga: Slomilo sam i prst i trofej

0
Radiosarajevo.ba
Prva izjava pobjednika Eurosonga: Slomilo sam i prst i trofej

Švicarska je ove godine odnijela pobjedu na muzičkom takmičenju Eurosong 2024.

Nemo je nakon proglašenja pobjednika uspijelo da slomi pobjednički trofej, ali i da povredi palac ruke. Ipak, kako je istaklo, sve je u redu, to ne umanjuje njihovo trenutno raspoloženje.

"Cijelo ovo iskustvo je bilo baš intenzivno i ne uvijek toliko prijatno, mnogo stvari je vezano za ljubav i jedinstvo, bilo je toliko različitih kultura i ljudi koji su bili pozitivni, predani muzici i oni su mi dali nadu... Nisam samo prekršilo kod, već sam slomilo i trofej, kao i palac, ali sve je ok, imam i novi trofej", reklo je Nemo kroz smijeh.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Da podsjetimo, Nemo Mettler je na Eurosongu pjevalo pjesmu 'The Code', koja je kako kaže, djelimično inspirisana i stvarnim životom. Nemo ima 25 godina i deklariše se kao nebinarna osoba, odnosno ni kao muško ni žensko, već kao 'oni'.

"The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba", reklo je Nemo jednom prilikom, i istaklo koliko je značajna mogućnost da pjeva na sceni u Malmöu, prenosi Blic.

- Nevjerovatna je čast što mogu da predstavljam Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za cijelu LGBTQIA+ zajednicu", zaključilo je Nemo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak