Preminuo Bora Đorđević u 72. godini

29
Radiosarajevo.ba
Preminuo Bora Đorđević u 72. godini

Roker i frontmen grupe Riblja čorba Bora Đorđević preminuo je u bolnici u Ljubljani.

Četnički vojvoda Bora Đorđević preminuo je nakon teške bolesti, potvrdili su iz „Riblje čorbe“.

Bora Čorba preminuo je u bolnici u Ljubljani gdje se nalazio zbog ozbiljnih problema s plućima, objavljeno je na službenoj stranici benda.

Refik Lendo bez dlake na jeziku: 'Bošnjaci će vraćati kredit za most, a Andrej Plenković slikati'

"S tugom i žalošću obavještavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki", poručili su.

Bora Đorđević, u javnosti u Bosni i Herecegovini i regionu poznat kao deklarirani zagovornik četničkog pokreta i sudionik raspirivanja nacionalne mržnje, kao glavnu zabludu iznosi činjenicu da se pojam četnika drugačije shvaća u Srbiji, a drugačije u BiH i Hrvatskoj.

"Nikad nisam bio član Radikalne stranke i nikad se nisam zalagao za Veliku Srbiju, ali zalažem se da srpski narod bude ujedinjen", govorio je Đorđević.

"Član sam Srpskog četničkog pokreta, nacionalnog pokreta koji je puno stariji od 2. svjetskog rata. Nacionalist sam, i to je dobro. Volim svoj narod i ponosan sam na to što jesam. Definitivno nisam šovinist i ne mrzim druge narode.", jedna je od izjava koje je u emisiji "Epicentar" izrekao Bora Đorđević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Najnovije

Podijeli članak