Predstavljen spot za pjesmu "Sheitan": Posveta svim žrtvama femicida, ali i poziv na akciju

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljen spot za pjesmu "Sheitan": Posveta svim žrtvama femicida, ali i poziv na akciju

Nakon uspješnog singla "Nanovo", koji je objavljen prije tri mjeseca, Ruhur je ponovo oduševio svoju publiku novom pjesmom.

Nova pjesma ovog umjetnika, neobičnog naziva "Sheitan", nastala je u suradnji s njegovim prijateljem i autorom muzike i teksta, Balić Emirom.

Njih dvojica su svirali u bendu Pappoemuo nekoliko godina, a ova pjesma bila je jedna od Ruhurovih omiljenih. Inspirisan njenim zvukom, Ruhur je odlučio uraditi je u svom aranžmanu, na način na koji ju je oduvijek zamišljao. Nakon što je u svom studiju snimio demo, aranžman su finalizirali u studiju Mezzar sa producentom Enesom Zlatarom.

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

"Sheitan" nosi duboku simboliku, govoreći o složenom odnosu dvoje ljudi, sjećanjima i čežnji.

Kroz retro atmosferu 90-ih, pjesma završava raspadanjem veze i okretanjem prema mračnoj strani pripovjedača, kada se pojavljuje šejtan, što sugeriše da priča neće imati sretan završetak.

Poslušajte novu pjesmu Amire Medunjanin: "Bol mi sestra, sve sam halalila"

Spot za pjesmu posebno je posvećen žrtvama femicida i nasilja. Kroz simbolične elemente, tamne boje i dramatičnu scenografiju, istražuje emotivno stanje žene u vezi u kojoj je nasilje postalo prihvaćen način komunikacije.

Pažljivo režirane scene oslikavaju emocije, patnju i snagu preživjelih.

"Kroz singl 'Sheitan' želim prenijeti poruku osvještavanja i suosjećanja. Pjesma je posveta svim žrtvama femicida, ali i poziv na akciju. Želim da ljudi shvate ozbiljnost problema femicida i da se uključe u borbu protiv nasilja. Umjetnost ima moć da inspiriše promjene, i nadam se da će 'Sheitan' potaknuti ljude na razmišljanje i djelovanje", istakao je Ruhur.

Pjesma je dobila svoj prepoznatljiv ton zahvaljujući suradnji s Enesom Zlatarom, autorom Emirom Balićem i talentovanom Dunjom Gelineo Kajević koja je otpjevala bek vokale.

U narednim mjesecima, umjetnik planira aktivnosti vezane uz promociju "Sheitan", s ciljem širenja poruke protiv femicida.

Očekujemo da će današnja premijera izazvati snažne reakcije i potaknuti važne razgovore u društvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak